Hindbærsuppe med lakrids
Efter en god omgang jomfruhummersuppe og krabbekløer sluttede vi af med en portion lun hindbærsuppe. Sidste efterår hamstrede jeg en masse hjemmeplukkede hindbær, og det var et par af disse poser, der kom i en gryde og blev kogt til en dejlig kraftig hindbærsuppe, som blev serveret med et par skefulde hindbæris fra Løgismose og et drys lakridspulver fra Johan Bülow.
Lun hindbærsuppe
6 personer
600 g hindbær
1-2 dl vand
250 g lys rørsukker
1 vaniljestang
Hæld hindbær, vand og rørsukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både korn og den tomme vaniljestang i gryden. Varm bærrene langsomt op og lad dem derefter småkoge i 15-20 minutter – evt. længere hvis du vil koge suppen mere ind. Rør godt i gryden. Lad din hindbærsuppe køle lidt af, inden den serveres med et par kugler is og et drys lakridspulver.
Note: Denne hindbærsuppe er god og kraftig, så den bør spises sammen med en god vaniljeis eller evt. en fuldfed creme fraiche vendt med lidt vaniljesukker og evt. lidt flormelis. En light creme fraiche vil blive for vandet og syrlig til suppen, så sørg for at kombinere din hindbærsuppe med noget, der har en vis fedme og sødme.
MUMS!! Og jeg har fryseren stoppet med hindbær. Absolut kærkommen inspiration!
Perfekt! Så er der ingen undskyldning – frem med gryden 😀
Jeg kan næsten smage det…… Lige ved og næsten….
… står du ude ved mit køleskab lige nu!? (der står den sidste portion og venter på at blive brugt som morgenmad i morgen ;-))
Nam nam Piske.. det ser jo både nemt og lækkert ud. Må prøves en dag 🙂
Det er også skønt med sådan en bærsuppe – noget jeg får alt, alt for sjældent 🙂
Simpelthen ren forkælelse! Lyder spændende, det har jeg aldrig smagt – nå men så må jeg vente på hindbærbuskene bærer frugt! Nice touch med pulveret!
Det er en god og kraftig suppe, som man evt. kan koge mere ind og jævne – så bliver det til grød i stedet 🙂
Så kom jeg da lige til at hive en pose hindbær ud af fryserens dyb.
Akja – det er, hvad der kan ske 😀
God fornøjelse 😉
Åh, hvor lyder det lækkert, Piskeris! Jeg har ikke fået hindbærsuppe, siden jeg gik på husholdningsskole.
Det er heller ikke en ret, jeg plejer at støde på – tror det er første gang, jeg har fået det 🙂
Mon man kan si den før den serveres? Har nemlig et mandfolk, der HADER hindbærsyltetøj og alt andet med himbær kun pga kernerne.
Mon dog ikke? Og ellers har du den helt for dig selv 😀
Den er gemt i foretrukne, for må jeg lave engang til nogle ‘tøser’ 😀
hindbær og lakrids kan ikke gå galt.
I forvejen overvejer jeg at lave en meget mild lakrids-is med frysetørrede hindbær i.
Hindbær og lakrids er en aldeles fremragende kombination – elsker den 🙂