Grillet spidskål med peanutbutter
Grillet spidskål kan laves året rundt og er muligvis mest en sommerspise. Men grillen kan naturligvis også findes frem her om vinteren, hvilket jeg er særlig obs på i denne måned. Og det er jo synd, hvis grillen kun bruges til kød, så selvfølgelig blev jeg nødt til at prøve at grille spidskål på den.
Hvis du ikke har adgang til en grill, så kan du også ‘grille’ kålen ved at stege den på en varm pande med lidt olie på. Den kommer dog til at mangle lidt røgduft (medmindre du futter noget af i køkkenet, men det kan jeg virkelig ikke anbefale). Alternativt kan du drysse det med lidt røgsalt.
Jeg serverede en peanutbutterdressing til kålen. Og inden du undrer dig for meget, så er det skam spidskål på billedet. Det er blot den lilla udgave, som jeg synes er ret flot.
Grillet spidskål
2 personer
2 mediumtykke spidskålsbåde (dvs. spidskål skåret i både)
lidt olivenolie
Peanutbutterdressing:
1½ spsk peanutbutter
1½ spsk olivenolie (eller sesamolie hvis du har)
½-1 tsk chilipulver (afhængig af hvor stærk den er)
lime- eller citronsaft
salt
Tænd grillen og varm den godt op. Kullene skal gløde, uden at der er direkte flammer. Læg spidskålen på og lad den få 5-7 minutter på hver side, så den får lidt farve. Det samme gælder, hvis du tilbereder spidskålen på en stegepande. Her skal du blot hælde lidt olivenolie på panden, inden du smider kålen på.
Rør peanutbutter, olivenolie og chili sammen. Smag til med lime-/citronsaft og salt. Hvis dressingen er for tyktflydende for din smag, så kan du rører den op med lidt vand.
Note: Jeg kan godt forstå, at det er blevet mere og mere populært at lave grillet spidskål i løbet af de senere år. Grillningen gør kålen mere mør, og så smager grillede grøntsager generelt godt.
Din peanutbutterdressing lyder vanvittig lækker – den vil jeg lave til os i aften til vores spidskålssalat. Tak for dejlig inspiration 🙂
Glad for at høre, at du kan bruge det 🙂