Fyldt løgbrød
Da jeg havde venner på besøg i går, serverede jeg vegetarmad – ja, faktisk var flere af retterne veganske, for den ene af gæsterne tåler ikke så mange mælkeprodukter. Udover linse-hummus fik vi også disse løgbrød til frokost. Løgbrød er i dette tilfælde et fyldt madbrød, som jeg fandt inspiration til i en gammel Nettokogebog, ‘Pastabogen’, som jeg kiggede i for nylig, da jeg ledte efter inspiration til mit pasta-benspænd. Jeg lavede dog en del om i forhold til den oprindelige opskrift, og resultatet blev disse letgrove løgbrød med masser af smag.
Løgbrød
en bradepande
25 g gær
3 dl håndvarmt vand
1 spsk salt
4 spsk olivenolie
2 dl fuldkornshvedemel
5-6 dl durummel
Fyld:
2 mediumstørrelse løg, finthakket
3 hvidløg, pressede
2 tsk basilikum
lidt olivenolie til stegning
100-140 g tomatpuré
Pynt:
olivenolie
groft salt
Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør derefter olivenolie, salt og fuldkornshvedemel i, inden du du tilsætter durummelet lidt efter lidt. Ælt det godt igennem og læg det tilbage i skålen med et fugtigt viskestykke over. Lad det hæve til dobbelt størrelse.
Mens dejen hæver, svitser du løg og hvidløg på en pande sammen med basilikum. Løgene skal ikke tage – blot blive bløde og møre.
Halvér dejen og rul den ene halvdel ud, så den har samme størrelse som en bradepande. Læg dejen på en bagepapirbeklædt bradepande. Smør tomatpuré ud på dejen – sørg for at der er et par cm ude i kanten af dejen, der holdes fri for fyld. Fordel løgblandingen oven på tomatpureen. Fugt dejkanten med vand. Rul den anden klump dej ud i samme størrelse og læg den oven på fyldet. Tryk kanten på dejen sammen – enten med fingrene eller med en gaffel. Pensl dit løgbrød med lidt olivenolie og drys salt over. Snit ridser i dit løgbrød og sæt det i ovnen. Det skal have ca. 25 minutter ved 220 grader.
Lad det løgbrød køle lidt af, inden du skærer det ud.
Note: Jeg synes, madbrød med fyld er skønt, og dette løgbrød er ingen undtagelse. Jeg brugte en hel dåse tomatpuré, dvs. 140 g, og det syntes jeg var lige i overkanten. En anden gang nøjes jeg nok med ca. 100 g.
Det lyder vel nok lækkert! Skal bestemt prøves her 🙂
Sikke en flot header du fået øverst!
Mange tak 🙂
Den må bestemt også prøves her:-) tak for opskrift!
Selv tak – pøjpøj med det 🙂
Mums ! Får ganske lyst til brød 🙂 – Tror jeg vil gå ud og røre en dej 🙂
Fedt! Jeg er selv i gang med en dej til en pastadessert… 🙂
Hej Piske – det brød lyder godt, så jeg har lige sendt opskriften til min datter i USA. Dog har jeg foreslået hende, at hun deler saltmængden, så der også kommer noget i løgmassen (som ellers vil forekomme mig meget sød.) Men nu må jeg vente og høre, hvad hun synes.
Spændende – håber hun kan lide det 🙂