Frokostsalat med spidskål, champignons og bacon

Frokostsalat med spidskål, champignons og bacon

Denne frokostsalat er et meget fint bud på, hvad jeg ville medbringe, hvis jeg skulle have en madpakke med på arbejde. Faste læsere af bloggen har nok bemærket, at jeg har udviklet en forkærlighed for spidskålssalater gennem de senere år, og jeg bruger tit kålsalater i forskellige varianter som tilbehør til frokost eller aftensmad.

Kålsalater har den fordel, at de mætter meget mere end almindelige salater, smager af mere og så er de billigere at lave. De kan – selvfølgelig – varieres til den helt store guldmedalje, og vil du for eksempel ikke have bacon i, så erstatter du det bare med en anden ting i denne frokostsalat.

Frokostsalat

1½-2 personer

½ spidskål, snittet i tynde strimler
50-100 g bacon
200-250 g champignons
evt. lidt smør
2-3 spsk ramsløgspesto eller basilikumpesto
salt, peber og timian

Hæld spidskålen i en stor skål og kram den godt med fingrene, så den bliver blød. Tilsæt derefter pestoen og kram den ind i kålen, så spidskålen bliver blød og lækker.

Steg baconen på en tør pande og lad det derefter afkøle på to stykker køkkenrulle. Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem i baconfedtet og smag dem til med salt, peber og timian. Vend bacon og champignons i kålen og hæld din frokostsalat i en plastbøtte – så er den klar til at blive brugt som madpakke.

Kan den spises med én hånd? – Ja. Husk en gaffel!
Skal den opbevares på køl? – Det behøves ikke.
Kan den laves dagen før? – Ja.



5 thoughts on “Frokostsalat med spidskål, champignons og bacon”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *