Friske forårsruller med kylling og blomkål – eller fennikel og æbler

Friske forårsruller med kylling og blomkål – eller fennikel og æbler

I mandags brugte jeg den anden halvdel af det findelte kyllingekød, som jeg fik ud af at koge kyllingeskroget, da jeg lavede lidt forskellige friske forårsruller til gemalen og jeg.

Jeg elsker konceptet med de friske forårsruller og bruger det gerne om sommeren til en hurtig omgang aftensmad. Jeg laver det som regel med rejer og grøntsager – eller evt. kun med grøntsager – og kombinerer det gerne med en peanutsauce. De egner sig også rigtig godt til restemad – jeg har for eksempel tidligere brugt dem til en rest kødsauce – men de kan også bruges i en sjov lille dessert med jordbær eller andre bær. Nu benyttede jeg dog lejligheden til at udskifte rejerne med det findelte kyllingekød samt sommergrøntsagerne med kål og æbler.

Der var nok kyllingekød til 11-12 små forårsruller, dvs. nok til gemalen og jeg, men du kan godt strække det til lidt flere, hvis du blot bruger flere grøntsager i rullerne.

forårsruller, rispapir, kylling, peanutsauce, peanuts, fennikel, æbler

Jeg lavede forårsruller med kylling, fintsnittet fennikel og tynde æblebåde (tak til det milde vintervejr, som har gjort det let at få efterårsæblerne til at holde frem til nu).

forårsruller, rispapir, kylling, blomkål, peanutsauce, peanuts, fennikel

… og så lavede jeg nogle andre forårsruller med kylling, hvor jeg puttede blomkål i – to af dem puttede jeg også lidt fennikel i.

Forårsrullerne kan varieres i det uendelige, og jeg overvejede således også at lave nogen med hvidkål, spidskål, grøntkål eller fintrevet rosenkål.

Rispapiret, som bruges til rullerne, har jeg købt i et asiatisk supermarked, men jeg mener også, at flere af de store supermarkeder er begyndt at føre dem.

Meget vigtigt – husk at servere peanutsauce til forårsrullerne. Du kan enten bruge denne opskrift på peanutsauce – eller du kan lave den hurtige løsning, hvor du smider et par spsk peanutbutter i en gryde, tilsætter lidt kokosmælk, varmer det op og rører rundt, indtil du har en lind sauce og vender derefter en lille håndfuld grofthakkede saltede peanuts i saucen lige inden serveringen.



7 thoughts on “Friske forårsruller med kylling og blomkål – eller fennikel og æbler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *