Forårsruller
Mandag ville jeg afprøve en ret, jeg længe har fantaseret om at lave – nemlig hjemmelavede forårsruller! Det passede så glimrende med, at jeg havde en række grøntsager, der trængte til at blive brugt, så jeg slumpede mig frem til en blanding, der viste sig at være meget god. Og så er det jo en del af månedens asiatiske benspænd. Jeg skelede i øvrigt lidt til Nettokogebogen ‘Kinesisk køkken’ for at se, hvad jeg burde tilsætte af smagsgivere.
Forårsruller
16 stk.
1stort løg, finthakket
2 forårsløg, finthakket
rapsolie
2 gulerødder, skrællede og skåret i tynde ‘tændstikker’
500 g champignons, hakket fint
1 dåse bønnespirer
1-2 spsk risvinseddike
1-2 spsk soyasauce
1-2 tsk sukker
1 tsk salt
lidt peber
forårsrulledej
Svits løg og forårsløg i lidt olie. Tilsæt gulerødder og svits videre. Efter lidt tid tilsættes champignons, og det svitser videre, indtil svampene er færdige med at afgive saft. De drænede bønnespirer tilsættes, og retten smages til med soyasauce, risvinseddike, sukker, salt og peber.
Fyldet skal nu dryppe af og helst afkøles. Jeg havde dog lidt travlt, så jeg brugte det, mens det var varmt, hvilket gjorde det lidt sværere at folde forårsrullerne. Det virkede bedst for mig, hvis jeg tog det kvadratiske stykke dej og lagde fyldet midtpå men lidt tættere på mig. Derefter foldes siderne ind mod midten, inden forårsrullen… rulles… ok, lyder det vildt mystisk? Se et par billeder på Nicolais blog!
Derefter steges de i olie på en pande og serveres med enten soya eller sur-sød chilisauce samt blancherede sukkerærter.
Note: Nøj, de var gode! Nu har jeg længe drømt om at lave forårsruller selv, og det bliver jeg nødt til at gøre oftere fremover, for det er både temmelig let og temmelig godt! Jeg kan godt lide, at dejen er så sprød og tynd. Den drukner ikke i fedt, men holder først og fremmest sammen på fyldet, som til gengæld kan gøres ret sundt. Drop den lette løsning fra supermarkedets fryser og lav dem selv – du vil ikke fortryde det!
Uhm, de ser gode ud!
Jeg skal helt sikkert også selv prøve at lave forårsruller- tror du at de kan bages i ovnen?
De forårsruller men kan købe kan jeg ikke ret godt li, så kan faktisk ikke huske hvornår jeg sidst har fået en forårsrulle…
Hjemmelavede forårsrulle er bare suveræne. Og ja, netop vældigt sundt. Jeg pensler dem ofte bare med lidt olie og bager dem i ovnen – det bliver de endnu sundere af og stadig sprøde og gode.
Man kan sagtens fryse dem rå – og så har man hurtig OG sund aftensmad på under ½ time … uden at man skal røre en finder ud over at sætte dem i ovnen 🙂
Uha, først Hanne og nu dig – det skal helt klart på listen over ting der skal prøves!
Jeg havde godt nok tænkt mig at lave rispapirsruller først, men hvis ellers jeg kan finde forårsrulledej, så skal det snart prøves – lækkert ser det ud!
MissMuffin – mange tak! Det kan man godt – Hanne har været så sød at beskrive sin kommentar, hvordan man gør 🙂
Jeg lavede selv den halvsunde løsning med at stege dem i olie på panden. Man kan også friturestege dem, men det kunne jeg ikke helt se pointen i.
Hanne – jeg var tæt på at fryse nogle stykker rå, men så endte jeg alligevel med at stege dem alle, og nu har jeg også en portion liggende til en dag, hvor aftensmaden skal gå ekstra stærkt. Superpraktisk 🙂
Heidi – mange tak 🙂
Det er også lettere og mere velsmagende, end jeg havde forestillet mig, så jeg kan kun anbefale at prøve det!
Jamen det ser jo uforskammet lækkert ud. Jeg har også længe gerne ville lave mine egne ruller. Tror jeg snart må prøve det 🙂
Åhh det ser også godt ud.
Hvor køber du forårsrulledej?
Knus
Wauw – hvor er det spændende! Det er aldrig faldet mig ind, at man selvfølgelig kan lave forårsruller selv.
Kære piskeris.
Kan godt lide din etiket: 'Benspænd'. Af en eller anden grund har det også altid forekommet mig ekstremt besværligt (og lettere umuligt) at lave forårsruller selv. Men ved du hvad? Du har givet mig mod til at prøve; for hvor ser de da bare sprøde ud med den helt rigtige crunchyness (skal siges på en meget tør måde, à la Bo Bech, red.) 😀
Kh. Eva
Uh, de ser altså også gode ud 🙂 Måske man skulle lave en kæmpe portion og komme i fryseren, til dage hvor jeg bare ikke rigtig gider…..
Mange hilsner
Birthe
Har det lige som dig, har altid drømt om hjemmelavet forårsruller (fordi jeg aldrig har helt tiltro til hvad de putter i dem på kineserrestauranterne, det er nok en skrøne, men….)
Det burde vel være til at finde ud af. Forårsrulledej er det det samme som Filo dej?
åh du gør mig sulten 😀
henriettewybrandt.blogspot.com
Hjemmelavede forårsruller er virkelig en af de der ting, hvor man undrer sig over hvorfor man ikke har lavet dem før – de smager jo skønt!
Jeg bruger altid to stykker dej, da jeg synes dejen nemt flækker ellers, og så bager jeg dem i ovnen ligesom Hanne!
Må hellere snart prøve din vegetariske version.
Vibeke – do it! Du vil ikke fortryde det 🙂
Signe – tak skal du have! Det har jeg købt i en lille kinesisk købmandsbutik, som ligger i byen. Jeg har indtryk af, at de fleste asiatiske købmænd har det – ved ikke om du har en i nærheden af, hvor du bor?
Madame – nej, det var heller ikke noget, jeg havde tænkt på, før jeg så det på en blog for 1½ år siden. Men det er rigtig godt 🙂
Eva Bagger – hehe, jeg elsker at give mig selv nogle madlavningsmæssige udfordringer – ikke kun på sværhedsgrad men også på holdninger til, hvad man kan/bør lave selv 🙂
Dejligt at høre – elsker at kunne inspirere andre 🙂
NYBH – mange tak 🙂
Se, det havde jeg også tænkt mig, men så kom vi til at spise en god del af dem… såeh… vi fik da frosset nogle ned, men absolut ikke nok! 😀
Lene – det er ikke helt det samme, men så vidt jeg har læst, kan du godt bruge filodej i stedet for forårsrulledej 🙂
Hej Henriette!
Hæhæhæ – undskyld! 😀
Signe – helt enig! Jeg vil til gengæld forsøge mig i en kødudgave på et tidspunkt – og så skal der laves en stor portion, så jeg kan få frosset flere hverdagsaftenportioner ned 😉
Mums, de ser super lækre ud. Hvilken olie steger du dem i?
Klidmoster – mange tak! Jeg brugte rapsolie – det er min foretrukne olie, når jeg skal stege, da det efter sigende skulle være sundere at stege i (i forhold til olivenolie), og så er det smagsneutralt.