Ekuri – indisk æggeret
Ekuri er en indisk æggeret, der minder meget om røræg. Og så er det også en ret, jeg ikke kendte til, før jeg begyndte at researche til mit indiske benspænd.
Du kan selvfølgelig servere den som morgenmad – gerne med lunt brød til – men du kan også servere den som mellemmåltid eller som en del af et hovedmåltid. Eller hvad med at være mere kreativ og for eksempel servere den sammen med lidt salat og måske lidt røget laks?
Jeg stødte på retten i den gamle Netto-kogebog ‘Indiens køkken’ og lavede nogle småjusteringer, da jeg eksperimenterede i køkkenet.
Ekuri – indisk røræg
2 personer
2 æg
lidt smør til stegning
1 spsk finthakket løg
½ finthakket grøn chili (gerne uden kerner)
½ spsk frisk koriander, hakket
lidt salt
Smelt smør på en pande ved mediumvarme og steg løg og chili, indtil de bliver bløde. De skal ikke tage farve. Pisk æggene, rør salt i og hæld æggemassen på panden. Skru samtidig lidt ned for varmen. Sørg for at vende hele tiden i æggemassen, indtil den er størknet.
Servér din ekuri med det samme.
Note: Jeg kan godt lide, at den er lidt mere krydret end traditionelle røræg. Du kan selvfølgelig bruge mere chili, hvis du vil have en kraftigere smag.