Dadler med kokos, citron og hvid chokolade
Jeg så en konfektopskrift med dadler med kokos i Irmas reklameblad for november måned, og den legede jeg lidt videre med. Dadler med kokos er en fin blanding af den bløde og søde dadel med det lidt hårdere fyld, hvor citronen giver noget syrlighed, så det ikke bliver for sødt og vammelt.
Antal: 25-30 stk.
25-30 gode, saftige dadler
100 g hvid chokolade
kokosmel
lidt revet citronskal
Skær en revne i hver dadel fra den ene ende til den anden. Smelt den hvide chokolade og hæld noget kokosmel i – blandingen skal ikke være alt for flydende. Fyld forsigtigt hver dadel med kokosblandingen og klem den lidt sammen. Drys lidt frisk og fintreven citronskal på toppen af hver dadel, inden fyldet størkner.
Note: Dadler med kokos er en fin og anderledes udgave af fyldte dadler. Jeg kan godt lide, at fyldet er hårdere end dadlen, så man kan bide i den, uden at fyldet snasker rundt på fingrene.
Yummy, de ser gode ud :o) Dadler er altså helt fantastiske!
knus
Camilla
Ja ja ja, hvor ser de bare lækre ud! Synes tit dadler med marcipan bliver lidt for søde, men skal helt sikkert prøve citron-varianten!
Man skulle være en kernesundmillionøse, hvis man ikke lige kunne nappe et par stykker af dem, her torsdag morgen 😛 Jeg nupper helt klart ideen til mit konfektfad til jul 🙂
Ummm jeg er i det hele taget meget mere til citron end appelsin i kager og konfekt.. Mums
Hyggehygge
Marianne
Ps.. du har vundet i min julekalender
Mums manner 😉 Du er da gået helt konfekt-amok 🙂 Hvor er det herligt og se – og disse dadler gør mig kun mere misundelig 🙂 Tror da helt sikkert de skal afprøves på konfektdagen i år 🙂
Uhm, ser godt ud- men dadler er nu ikke min ynglingsspise.
I får godt nok spist noget konfekt hjemme hos jer, er en smule misundelig:)
Hvor lyder det dog lækkert, Piskeris! Jeg skal lave en værtindegave til en veninde, og det bliver en smuk kagedåse med julekonfekt. Tak for skøn inspiration 🙂
Uhmm, hvor er de fine 🙂
Jeg må ærlig tilstå at jeg ikke er specielt glad for dadler, men disse ser nu lækre ud – og det med at indholdet er hårdere end dadlerne – det tiltaler mig….
Mange hilsner
Birthe
Camilla – mange tak! Allerede som barn begyndte jeg at kunne lide dadler, og jeg håber, jeg husker at få sneget det med i nogle flere retter denne måned 😉
Louise – tak skal du have! Ja, det er en sjov variant, hvis man mest kender til marcipanfyld. Fyldet her er noget mere 'kompakt' end marcipan, men jeg kan godt lide, at man kan tage en bid af stykket og nyde det langsommere 🙂
Vibeke – hov god idé! Jeg må hellere lave nogle flere til i morgen tidlig! 😀
Kager skal der til – citron er altså også skønt i mange ting, uhm!
Tusind tak, sikke en dejlig overraskelse! Jeg har allerede sendt dig min adresse 🙂
Kristine – you haven't seen nothing yet 😉
I morgen bringer jeg opskriften på et stykke, som vakte lykke sidste weekend, og så må jeg hellere få lavet en række forskellige i weekenden, så jeg ikke kommer bagud 😉
MissMuffin – se, det er jo næsten det værste, for jeg sørger for at lave det dage, hvor vi har gæster, så vi ikke selv skal spise så meget – så skulle jeg da træne hver dag, og det har jeg ikke tid til! 😀
Madame – mange tak! Uh, så må jeg altså anbefale den, jeg blogger i morgen – den er simpel, syndig og meget lækker 🙂
NYBH – mange tak! Jeg er sjældent særlig god til 'bløbbede' ting, så det passede også mig fint 😉
Det ser virkelig lækkert ud – sund smuk slik, tror jeg!
Kh
Kirsten
Hej kodfrifredag!
Mange tak. Det er nu også en dejlig måde at få dadler på 🙂