Citronsyltede mandler
Citronsyltede mandler – det lyder godt, ikke sandt? Hvis du har fulgt med her på bloggen, så har du måske lagt mærke til, at jeg er svært glad for mad med citron i. Så da jeg kiggede mine bogmærker igennem og fandt over citrussyltede mander fra bloggen Kaos i kolonihavehytten, så måtte jeg naturligvis i køkkenet. Og jeg justerede lidt på mængdeforholdene og gav citronen hovedrollen (deraf citronsyltede), fordi… citron <3
Citronsyltede mandler
100 g smuttede mandler
2 øko-citroner
1 øko-appelsin
1 dl rørsukker
½ vaniljestang
Riv skallen af citronerne og appelsin og pres derefter frugterne. Rør saft, skal og rørsukker sammen i en lille kasserolle. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både vaniljekorn og stang i kasserollen. Varm det langsomt op og lad det simre, indtil det begynder at tykne.
Hæld de smuttede mandler på små skoldede glas og overhæld dem med citronsiruppen.
Note: Mmm! Det er altså en lækker form for tilbehør. De citronsyltede mandler er oplagte at bruge som tilbehør til ostebordet, men du kan også sagtens bruge dem ovenpå græsk yoghurt om morgenen eller på vaniljeisen om aftenen.
Er der væske nok? Jeg kan se mig lave dem, og så kan de ikke komme op af glasset fordi sirup blev til karamel.
Ja, det har ikke været et problem. Men man skal selvfølgelig kun lade det simre, indtil det begynder at tykne – og ikke til, at det bliver decideret tyktflydende.