Citronpasta med auberginer
Tidligere på ugen havde vi venner på besøg, og de blev selvfølgelig udsat for månedens pasta-benspænd. Vi startede med denne enkle vegetarret, nemlig citronpasta med auberginer. Retten kræver, at du laver citronpasta fra bunden (jeg tror ikke, man kan købe det her i Danmark), men da pasta heldigvis er ret let at lave, hvis du blot har en smule tålmodighed, så er der ingen undskyldning!
Citronpasta med auberginer
mellemret til 4 personer
100 gram fuldkornsdurummel
100 g hvedemel
2 store æg
lidt salt
fintrevet skal fra 1-2 økocitroner
1 spsk olivenolie (meget gerne citron-olivenolie, hvis du har det)
Stegte auberginer:
2 mediumstore auberginer
groft salt
olivenolie
Start med at skære auberginerne i skiver, drys dem med salt og lad dem trække i ½-1 time på et stort fad. Børst derefter saltet af dem og steg dem i olivenolie ved mediumvarme, indtil de er møre.
Bland de to meltyper samt salt og læg det i en bunke på køkkenbordet. Lav en stor fordybning i midten, slå æggene ud i det og hæld olivenolien samt den revne citronskal over æggene. Pisk stille og roligt æggene med en gaffel og rør i større cirkler lidt efter lidt, så du langsomt sørger for, at dejen optager mere og mere af melet. Saml dejen til en blød og ensartet masse. Den skal være smidig og let at ælte, og her skal du ikke holde dig tilbage – dejen skal æltes grundigt på et (meldrysset) køkkenbord i 5-10 minutter. Pas på at dejen ikke får for meget mel – den skal stadig være god at arbejde med.
Pak dejen ind i en frostpose, hvor den har plads til at udvide sig, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time. Den kan holde sig i op til et døgn efter, at du har æltet den. Rul pastaen tyndt ud – enten på en pastamaskine eller med en kagerulle (og ja, dejen skal være meget tynd!). Skær dejen ud i lange, smalle strimler og kog dem i saltet vand i 2-3 minutter. Tjek at din citronpasta er al dente – dvs. mør men stadig med lidt bid i. Hæld vandet fra og overhæld din citronpasta med håndvarmt vand, så kogningen af pastaen stopper.
Skær auberginerne i mindre stykker og vend dem i din citronpasta sammen med lidt olivenolie. Smag til med salt og servér med det samme.
Note: Citronpasta med auberginer er en enkel anretning, men har masser af smag. Jeg brugte kun én citron til denne citronpasta, så den havde en diskret smag af citron. Vil du have en kraftigere smag, bruger du blot to citroner i opskriften.
Vi skulle selvfølgelig have italiensk vin til, og her havde jeg åbnet en flaske Chianti Classico Riserva 2009 fra Canonica a Cerreto. Ikke en vin, jeg normalt ville sætte sammen med citronpasta med auberginer, da rødvinen er en kraftig sag med smag af mørke bær a la brombær og derfor egner sig bedst til kødretter. Men da den ene af gæsterne er til fyldige vine, og da næste ret havde en kraftig smag, så kom vinen på bordet allerede nu. Og det fortrød vi ikke – det er en dejlig vin, som vakte lykke.
En helt igennem skøn ret 🙂
Hjemmelavet god pasta og aubergine, lige noget for os her på gården 🙂
Som altid er du god til at inspirere på madfronten.
God weekend 😀
Nej hvor lyder det bare fantastisk! Burde prøve at lave min egen pasta en dag 😀