Chokolademousse med valnødder og skumfiduser
Chokolademousse i mikroovnen – aka chokolademousse på skumfiduser?! Jo, det var et sjovt projekt, jeg havde gang i denne weekend, da jeg ville overraske gemalen med en dessert. Den skulle selvfølgelig passe til månedens mikroovnsbenspænd, så jeg bladrede lidt i en række mikroovns-kogebøger og faldt over en sjov opskrift i ‘Lækker mad i mikroovn’. Kogebogen er skrevet i 1994, og dengang hed skumfiduser åbenbart Tea-skum (… what?!). Det kan være ret interessant – og underholdende – at læse kogebøger med nogle år på bagen 🙂
Men altså – jeg tog udgangspunkt i fremgangsmåden, men justerede på ingredienserne, så det blev til denne chokolademousse med valnødder og skumfiduser.
Chokolademousse med valnødder
2 personer
80 g skumfiduser
35 g valnødder
25 g mørk chokolade
2 tsk pulverkaffe
4 spsk vand
1 æggehvide
3 spsk yoghurt naturel
Hæld vandet i en skål og sæt den i mikroovnen i ca. 25 sekunder ved 900 W. Rør kaffepulveret i og put skumfiduserne i skålen. Sæt skålen tilbage i mikroovnen og giv den 1 minut ved 900 W.
Skumfiduserne svulmer op og bliver meget bløde. Rør dem sammen med kaffen, så det bliver en jævn masse. Stil skålen i køleskabet.
Riv chokoladen fint. Tag to teskefulde fra til pynt. Tag derefter skålen ud af køleskabet og rør resten af chokoladen i.
Tag to valnødder fra til pynt og hak resten af nødderne, inden du vender dem i chokoladecremen sammen med yoghurten.
Stil skålen tilbage i køleskabet og vent, indtil den er næsten kold og begynder at stivne. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i chokolademoussen.
Hæld chokolademoussen i en sprøjtepose. Et lille tip – det kan godt betale sig at stikke posen ned i en høj beholder, inden du går i gang – så er det lettere at overføre moussen til sprøjteposen.
Fordel chokolademoussen i to dessertglas eller drinkglas og stil dem derefter i køleskabet i et par timer, så chokolademoussen kan stivne.
Pynt med revet chokolade og valnødder inden servering.
Note: Chokolademousse med valnødder og skumfiduser er en sjov og anderledes dessert. Jeg havde ikke tænkt på at bruge skumfiduser til chokolademousse, men det fungerede fint. Moussen er ret mild i smagen, så en anden gang vil jeg nok putte mere chokolade i – måske bare 15 g.
Sikke en sjov og anderledes opskrift!
Det er ikke hver dag man møder en chokolademousse med skumfiduser i!
Bliver den ikke meget sød? Eller kompenserer chokoladen det fint?
//Line
Nej, det er også første gang, jeg har set det 🙂
Det er faktisk yoghurten, der er med til at dæmpe sødmen i desserten og giver den et frisk strejf. Hvis man gerne vil have en sødere og federe version, udskifter man blot yoghurten med fløde 🙂
Mmmm hvor ser det altså lækkert ud 🙂
//N.K.L
http://Www.nkl-fashion.dk
Tusind tak!
Spændende :o) Det må vist prøves
Jeg tager måske fejl, men jeg har en eller anden fornemmelse af, at de hvide og/eller lyserøde firkantede skumfiduser, man kan få i bland selv slik, måske engang hed Tea (ligesom navnet Dea) i modsætningen til nu, hvor der står Cloetta på.
Ahaa! Godt bud 🙂
Aha – jeg fandt det nu :o)
http://www.cloetta.dk/dk/Slik/PICK–MIX.aspx
Det er sjovt! 😀
Nigella Lawson har en opskrift på “instant chocolate mousse” med skumfiduser, der minder lidt om denne.
Den kender jeg ikke, men det kan være, jeg skal prøve den på et tidspunkt. Har du prøvet den?
Nej, men den har længe været på min to-do liste. Problemet er, at jeg til gæster gerne vil lave noget mere “spændende” end klassikerene coko-mousse, creme brulle, tiramissu,… Jeg glemmer ofte, hvorfor de er klassikkere 🙂
Chokolademousse med et twist – nøj, hvor lyder det lækkert 🙂
Det var en ganske fin kombination – og et sjovt eksperiment 🙂
Jeg har godt set skumfiduser i chokolademousse, men ikke lavet i microovn. Og jeg har aldrig fået det prøvet, men haft den i baghovedet, for jeg er ret sikker på den vil være et hit hos børnene.
Kh.
Anne-Marie
Det er en sjov måde at lave mousse på – det skal du prøve 🙂