Blåbæris og hindbæris
I søndags var vi til vennekomsammen, og her medbragte gemalen og jeg en vandmelonskål samt fire forskellige hjemmelavede is. Her kommer de første to slags is – blåbæris og hindbæris – der begge lavet på sommerbær (både fra egen have og fra frost). De er superenkle at lave og har en dejlig tydelig bærsmag.
Blåbæris
4 dl blåbær
½ dl vand
1½ dl rørsukker
4 dl fløde
Hæld blåbær, vand og rørsukker i en kasserolle og varm det op. Lad det simre i 5-10 minutter, inden du tager kasserollen af komfuret. Lad det køle lidt af, inden du blender det sammen med fløde. Stil blandingen i køleskabet, indtil den er kølet helt af og kør den derefter på en ismaskine.
Note: Denne blåbæris er både smuk og har en mild og lækker bærsmag. En ret populær is til arrangementet.
Hindbæris
4 dl hindbær
1½ dl rørsukker
3½ dl fløde
Hæld hindbær og rørsukker i en kasserolle og varm det op. Lad det simre i 5-10 minutter, inden du tager kasserollen af komfuret. Lad det køle lidt af, inden du blender det sammen med fløde. Stil blandingen i køleskabet, indtil den er kølet helt af og kør den derefter på en ismaskine.
Note: Frisk hindbæris med tydelig hindbærsmag. Den har en god syrligsød smag, sådan som jeg synes, at hindbæris skal have. Hvis du vil have en meget sød is, tilføjer du blot ½-1 dl rørsukker.
Uhm, hjemmelavt is med frugt – så bliver det ikke bedre her i sommervarmen 🙂
Det er også det bedste tidspunkt at lege med ismaskine på
Øj, jeg koger idag, en liter (eller ti) af hver må du gerne lige shippe til Aalborg. I en kummefryser.
– Anne
Æhm… Det bliver lidt svært, men jeg ville ellers gerne