Aubergine med hytteost og gurkemeje
Den første benspændsret i denne måned er selvfølgelig en vegetarret. Hvorfor? Fordi mikroovnen er rigtig god, når du vil tilberede grøntsager, og som bekendt laver jeg med mikroovnsmad i denne måned.
Jeg kan rigtig godt lide auberginer. Normalt skærer jeg dem i skiver, drysser dem med salt og lader dem være en halv times tid, så saltet kan trække noget af væden ud af dem. Derefter børstes saltet af, og auberginerne bliver stegt i rapsolie. Det smager sådan set ganske godt, men det kræver lige lidt trækketid, ligesom auberginerne også suger en del olie. Vil du gerne undgå det, så prøv at lave tilberede auberginerne i mikroovnen. Det tager kort tid, og du kan lettere dosere hvor meget olie, du synes, at auberginerne skal have.
Aubergine med hytteost og gurkemeje
let ret/mellemmåltid for to personer
1 aubergine
lidt olivenolie
gurkemeje
salt
ca. 4 spsk hytteost
frisk koriander
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver. Læg halvdelen af dem på en stor tallerken og sæt den i mikroovnen. Giv først auberginerne 5 minutter ved 900 W. Tryk forsigtigt på en af skiverne for at tjekke, om den er blød og mør. Hvis ikke så giv dem yderligere 1 minut ved 900 W. Sæt derefter den anden halvdel af aubergineskiverne i mikroovnen og giv dem samme behandling.
Pensl aubergineskiverne med olivenolie og drys lidt salt og gurkemeje ud over dem. Anret aubergineskiverne sammen med hytteost og frisk koriander.
Note: Aubergine med hytteost er en let og lækker ret, som du kan bruge som let frokostret, mellemmåltid eller som tilbehør til en anden ret. Jeg var positivt overrasket over, hvor hurtigt og let det var at tilberede auberginerne – det er en ret smart måde at gøre dem spiseklar på.
Ej hvor ser det altså lækkert ud 🙂
Tusind tak 🙂
Hejsa,
Har du prøvet at putte gedeost i mellem og hælde lidt honning udover? Det er ren lykke! 😀
Glæder mig til at følge månedens benspænd,tak for en god blog! 🙂
Ikke i denne udgave, men det lyder som en god idé!
Og tak for rosen ♥
Ej hvor ser det nemt og lækkert ud. Det skal da helt klart prøves.
Tak for al din inspiration.
Kh.
Anne-Marie
Mange tak – glad for at høre, at du kan bruge det 🙂
Åh, hvor overskudslækkert på den simple måde. Auberginer er bare altid godt sammen med ost.
– Anne
Enig – det er en skøn kombination 🙂