Appelsinsalat med nødder og granatæble
Vil du prøve en lækker og simpel salat her i juletiden, så skal du lave denne appelsinsalat. Den er sødmefuld og lækker og passer godt til julemaden – især and – men faktisk også til vildtkød. Jeg havde oprindeligt tænkt mig at lave den som tilbehør til vildsvinekølle. Jeg fik dog først lavet den et par dage efter, hvor jeg så til gengæld serverede den sammen med rester fra den middag, og det var et godt match.
Jeg har brugt honning i denne appelsinsalat, men det behøver du strengt taget ikke, hvis appelsinerne er meget søde. Så kan du faktisk overveje at bruge lidt grapefrugtsaft, hvis smagen bliver lidt for sød til dig. Og ja, jeg overvejede kort at bruge mjød i stedet for honning i salaten, men vi er desværre løbet tør for sidste års letsyrlige mjød.
Appelsinsalat med nødder og granatæble
3-4 personer
3 appelsiner
evt. en spsk honning (eller 1-2 spsk grapefrugtsaft)
1 dl hasselnødder, hakkede
et lille knips salt
1 tsk tørret rosmarin – eller ½ tsk frisk rosmarin, der er hakket
1 dl granatæblekerner
Pil eller skær skrællen af appelsinerne, inden du skærer frugterne i tynde skiver. Spred dem ud på et fad og dryp lidt honning eller grapefrugtsaft over. Slut af med at drysse rosmarin, salt, hasselnødder og granatæblekerner over.
Servér din appelsinsalat til julemaden, vinter-grillmad eller hvad du nu har lyst til.
Note: Saftlig og lækker frugtsalat. Den både pynter på bordet og er en skøn form for tilbehør.