Appelsinfudge
2015 sluttede bogstaveligt talt sødt – denne appelsinfudge var nemlig en af de sidste ting, jeg fremtryllede i køkkenet, da jeg ville medbringe den som værtindegave til nytårsfesten i går. Så kunne jeg samtidig også bruge resten af den dåse kondenseret mælk, som jeg åbnede, da jeg lavede Raffaello kugler.
Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på citronfudge, men lavede et par små ændringer – først og fremmest at udskifte citronskallen med appelsinskal.
Appelsinfudge er en ret sød udgave af fudge, der har en tydelig smag af appelsin – lige noget for dig, der har en sød tand!
Appelsinfudge
½ dåse kondenseret mælk
1 dl piskefløde
225 g rørsukker
65 g smør
fintrevet skal fra en lille øko-appelsin
Hæld den kondenserede mælk, fløde, rørsukker og smør i en gryde og skru op for varmen. Rør rundt, og når det begynder at koge, skal du skrue lidt ned for varmen samt røre konstant i massen i ti til femten minutter, indtil massen bliver sej at røre i.
Hæld den varme masse over i en skål, rør appelsinskallen i og pisk grundigt i ti minutter med en elpisker.
Beklæd en lille form (ca. 8 x- 18 cm) med bagepapir og hæld din appelsinfudge i den. Stil din appelsinfudge i køleskabet og lad dem køle af til næste dag. Skær fudgen i små firkanter og nyd dem i fulde drag.
Note: Herlig sød fudge med god appelsinsmag. Selv jeg, der normalt ikke er til fudge, havde lidt svært ved at holde fingrene fra den.
OBS – hvis fudgen driller og er blød næste dag, når du vil skære den ud, så kan du stadig redde den. Varm forsigtigt fudgemassen op i en gryde og lad det boble. Husk at røre i det konstant! Blev ved, indtil massen bliver sej at røre i og hæld det så en skål. Pisk massen i fem minutter, hæld den i en form og stil den i køleskabet et par timer. Så skulle det gerne være muligt at skære den i tern.