Andepizza med syltede løg
Tilbage til pizzaerne – denne gang en lidt funky andepizza! Jeg havde nogle små løg syltet i balsamico-eddike, som jeg mente ville passe godt sammen med andekød. Løgene har nemlig en mild sød smag, så det kunne være en kæk kombination. Jeg valgte en hvid bund – dvs. i stedet for tomatsauce brugte jeg en hvid ost til at dække pizzabunden, som i dette tilfælde blev feta. Det kunne dog også være interessant at prøve en andepizza med cremet gedeost på bunden.
Andepizza
1 stk.
en fjerdedel af denne pizzadej
Topping:
1 langtidstilberedt andelår (som konfiteret andelår men med æblemost i stedet for fedt)
50 g blød feta, delt i små stykker
olivenolie
½ dl små syltede løg
½-1 spsk frisk rosmarin, hakket
Rul en klump dej ud på det meldryssede køkkenbord. Læg pizzabunden på en bagespade/pizzaspade og drys feta over bunden. Fordel også en smule olivenolie over (eller eventuelt smeltet andefedt), inden du river andekødet fra hinanden og fordeler det ud over pizzabunden. Slut af med lidt syltede løg.
Bag din andepizza ved høj varme på en lukket grill eller i ovnen ved 250 grader, indtil pizzakanten er gylden og sprød. Drys rosmarin over og servér den med det samme.
Note: Jeg fik heldigvis ret med hensyn til de syltede løg, for de smagte så godt sammen med andekødet! Vil du have lidt flere grøntsager på din andepizza, så prøv eventuelt at drysse lidt finthakket grønkål over.