Æggevafler med laks

Æggevafler med laks

Disse æggevafler er som udgangspunkt vegetariske og glutenfri, men jeg har valgt at servere dem sammen med røget laks. Du kan dog sagtens lave en vegetarudgave ved for eksempel at udskifte laksen med en svampestuvning. Du kan selvfølgelig også helt undvære at lægge noget på vaflerne, men det bliver alligevel også lige lovlig simpelt …

Jeg har naturligvis lavet disse æggevafler som en del af mit detox-benspænd, da jeg manglede et glutenfrit alternativ til frokost. Og så er det bare hyggeligt at bage vafler. Det er derfor heller ikke sidste gang, at du ser vafler her på bloggen, for allerede i næste uge kommer der endnu et sjovt påfund.

Æggevafler med laks

2 personer

2 mellemstore æg
salt og peber
lidt rapsolie til at pensle vaffeljernet

Topping:
100 g røget laks
lidt frisk dild

Pisk æg sammen med salt og peber. Pensl vaffeljernet med lidt olie og varm det op. Når vaffeljernet er varmt, hælder du æggemassen ud på jernet og lukker det. Bag dine æggevafler, indtil de er gyldne og faste. Tag dem forsigtigt ud og læg dem på to tallerkner. Det kan være, at du skal skære kanten lidt til. Top dine æggevafler med røget laks og dild og servér dem med det samme.

OBS – nu undgår jeg sukker i denne måned, men ellers vil lidt dildsauce heller ikke gøre noget.

Note: De er virkelig bløde og lækre! De minder lidt om chaffler, men har en mildere smag og bliver ikke lige så faste.

Du kan naturligvis tilsætte lidt krydderier til æggemassen – her ville lidt dild være oplagt – men også purløg eller chiliflager vil give rigtig god mening.

Har du lyst til at prøve kræfter med andre typer vafler, så tjek hvad jeg ellers har bagt i vaffeljernet. Et vaffeljern må nemlig gerne bruges til andet end dessertvafler. Det er noget, jeg har lært af Klidmoster <3



4 thoughts on “Æggevafler med laks”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *