Torsk i stegeso
Jeg forbinder mest retter i stegeso med kødretter, men man kan selvfølgelig også bruge den til fiskeretter, så i weekenden lavede jeg torsk i stegeso. Det er en god metode til at bage fisken, uden at den taber saft og kraft, og så kan du lige så godt benytte lejligheden til at tilberede tilbehøret sammen med fisken, nu du er i gang.
Torsk i stegeso
2 personer
350 g torsk
Saft fra ½ citron
Salt og peber
400-450 g optøet spinat
1 dl hvidvin
1 dl fløde
Tilbehør:
Kogte ris
Fordel spinaten ud over bunden af din stegeso og hæld hvidvin (eller evt. vand) over. Læg torsken oven på spinaten og dryp den med citronsaft. Drys salt og peber over. Læg låget på stegesoen og put den i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter. Tag stegesoen ud og anret torsken på de kogte ris. Rør fløden ud i spinaten og servér den sammen med fisken.
Note: Torsk i stegeso er superlet at lave, og så smager det skønt. Det milde fiskekød går godt sammen med den lidt kraftigere spinat, og retten får lidt fedme og syre fra henholdsvis fløde og citron. Bestemt en god måde at få fisk på.
Lækkert, hvid fisk og flødespinat slår aldrig fejl!
Spændende opskrift. Tror jeg vil prøve den i aften. 🙂
Håbe du kunne lide den 🙂
Virkelig skøn opskrift! Jeg lavede den med frisk spinat, og lagde kartofler og gulerødder i skiver til fisken i stegesoen. Det blev meget lækkert. Tak!
Det er jeg rigtig glad for at høre – tak for beskeden 🙂