Toad in the hole
Da jeg researchede efter ideer til månedens benspænd, faldt jeg over retten Toad in the hole. Alene navnet gjorde mig nysgerrig, og da det viste sig at være en yderst enkel ret, afprøvede jeg den i går, da vi havde gæst på besøg.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Allrecipes UK, men skar lidt ned på mel- og pølsemængden samt krydrede dejen med timian.
Toad in the hole
3 personer
3 store pølser
1 spsk rapsolie
200 g hvedemel
4 små æg
2½ dl letmælk
salt og peber
1 tsk frisk timian
Halvér pølserne og læg dem i et fad med høje kanter. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ti minutter. Pisk imens olie, æg og letmælk sammen og pisk det derefter grundigt sammen med hvedemelet. Tilsæt salt, peber og timian. Tag pølsefadet ud og hæld dejen i fadet – fordel det godt. Sæt det tilbage i ovnen og bag det i ca. 35 minutter. Servér retten med det samme.
Note: Dejen hævede meget op på grund af æggene og blev meget mere luftig, end jeg turde håbe på. En sjov ret, som smager ganske glimrende – og en anden måde at få pølser med brød på 🙂
Toad in the hole serveres i øvrigt ofte med sauce til, men det syntes jeg blev lidt for voldsomt, så jeg lavede en enkel salat vendt i sennepsdressing og serverede ketchup til – så blev det også lidt i pølsevognsverdenen.
Hahahaha, hvor ser den dog skæg ud 🙂 Absolut et påfund jeg må afprøve en dag 🙂 Det lyder som en lækker lækker kombi 🙂
Jeg indrømmer blankt, at jeg faldt for navnet 😀
Men retten var nu også ganske fin 🙂
Det ser sjovt ud, jeg må vist prøve at lave det, bare fordi 🙂
Mange hilsner
Birthe
Sådan havde jeg det også 😉
Dejopskriften er en afart af gratin, og færdigbagt ligner det en gratin.
…jeg kunne forestille mig, at smeltet smør med masser af persille i kunne smage godt til 😉
Det tror jeg, du har ret i 😉
Ret spændende og anderledes. Jeg har flere gange lavet Yorkshire pudding – det er faktisk samme opskrift som den med pølserne.
Charlotte
Jep, det er netop dej til Yorkshire Pudding, man bruger 🙂
Faldt retten i god jord hos gæsterne?
Jeg har længe gerne selv ville prøve den af, men har ikke været sikker på hvordan den ville blive modtaget…
Ja, han roste den flere gange – sjov måde at få pølse og brød på 🙂
De er skøre de englændere 😛
Indeed! 😀