Svampeburger med hytteost
Har du prøvet at lave en svampeburger? Jeg prøvede det for første gang sidste år, hvor jeg lavede en vegetarburger, hvor portobellosvampe udgjorde selve burgerbolle-delen. Det var rasende godt, så da jeg tidligere på ugen faldt over en pakke danske portobellosvampe, tænkte jeg, at det var på tide at gentage succesen.
‘Bøffen’ i min svampeburger bestod denne gang af to squashfrikadeller, men du kan også bruge andre vegetarfrikadeller – for eksempel kartoffel-frikadeller eller linsefrikadeller.
Svampeburger med hytteost
1 stk.
2 store portobellosvampe
smør til stegning
1-2 vegetarfrikadeller
2 spsk hytteost
2 tsk stærk sennep
salt og peber
1 tomat i skiver
Fjern svampestokkene. Smelt en klat smør på en pande og steg portobellosvampene på begge sider i nogle minutter. Fordel sennep og hytteost i hulningen på den ene svamp og læg derefter vegetarfrikadellen/frikadellerne oven på. Læg tomatskiver på og drys med lidt salt og peber. Læg den anden portobellosvamp på, og så er din svampeburger klar!
Jeg vil foreslå, at du enten serverer én svampeburger + tilbehør til hver person eller evt. to svampeburgere per person. Svampeburgere er ikke nær så tunge og mættende som traditionelle brødburgere.
Note: Saftig og lækker vegetarburger, som kan varieres i én uendelighed. Prøv også gerne at putte pesto i, ligesom jeg gjorde i min første version, eller hvad med lidt gorgonzola? Eller måske lidt aioli? Eller…