Stegt skrubbe med mandler og sennep samt markchampignons i fløde
Jeg har ændret lidt på weekendrytmen denne weekend, så lørdagstræning blev til i stedet til søndagstræning, og det betød, at vi kunne nå at handle ind i formiddags. Vi tog derfor forbi et supermarked, der fik en fiskeafdeling for et par måneder siden, og vi fik mange gode tilbud med hjem, så nu er der fisk til lang tid fremover.
Vi købte blandt andet skrubber til 8 kr. stykket, og de to største forvandlede jeg til en enkel men let frokost.
Stegt skrubbe med mandler og sennep
2 personer
2 store skrubber
salt og peber
smør
3 tsk stærk sennep
1 tsk frisk rosmarin, hakket
1 håndfuld hakkede mandler
250 g markchampignons
½-1 dl fløde
Skyl fiskene godt under rindende vand og gnub hver side med salt og peber. Læg fiskene på en varm pande med smør med fiskens underside nederst. Smør oversiden med en blanding af sennep og rosmarin. Hver side skal have tre til fem minutter.
Rist de hakkede mandler i lidt smør og læg dem til side. Skær svampene i skiver og steg dem i lidt smør. Giv dem lidt salt og peber til sidst – samt et skvæt madfløde.
Servér fisken med hakkede nødder og champignons.
Note: Stegt skrubbe er en enkel og skøn måde at få fisk på, hvilket gemalen var ganske enig i.
Hej Piske
Mmm… det ser bare godt ud, din fisk, jeg kan godt forstå gemalen var glad! Min mor lavede også fisk med ristede mander… det må jeg snart spise… 🙂
kh Kim
Jeg elsker altså fisk lige for tiden og den her et lyder virkeligt lækker! Uhm…
Kimmm – mange tak! Det var også dejligt at få fat i god frisk fisk – det har jeg virkelig savnet her i byen! 🙂
MissMuffin – tak skal du have! Jeg kan varmt anbefale denne ret – den er perfekt til en travl hverdagsaften eller en dag, hvor man vil have noget lækker mad på ingen tid 🙂
Øj hvor lækkert. Skrupper er bare noget man ikke får tit nok. Det var ellers en god pris i fik på de fisk 🙂
Lækkert ser det ud.
Nøjjj, hvor ser det skønt ud! 😀
Jeg synes det er så godt at få lidt crunch til det bløde fiskekød….
Mange hilsner
Birthe
Mmmm, det ser godt ud. Det er sgu for sjældent man får smørstegt fladfisk.
Vibeke – Mange tak! Ja, jeg fik det en del som barn, men de senere år har jeg ikke været god til at få det på bordet – først og fremmest fordi fiskeudvalget her i byen har været gudsjammerligt trist! Men det ser ud til, at det bliver lettere at få spist fisk fremover 🙂
NYBH – helt enig. Sådan en gang fiskekød kan godt blive lidt for blødt i strukturen, så det var dejligt med lidt 'knas' til 🙂
Signe – tusind tak – og ja, det er ærlig talt alt for sjældent 🙂
Hvor herligt, at du der fik fat i noget godt fisk. Det er uhyggeligt, at der i DK skal være så få RIGTIGE fiskehandlere.
Himmelsk … øh havlsk frokost 😉
Hanne – ja, i betragtning af, at jeg bor i en by ud til vandet, så synes jeg ærlig talt, at det har stået noget sløjt til på fiskefronten 🙂