Stegt blæksprutte med pasta, pesto og palmekål

Stegt blæksprutte med pasta, pesto og palmekål

Der kom ‘sprutte på bordet her til aften, da jeg serverede stegt blæksprutte med pasta og palmekål. Vi var til markedsdag på torvet i dag, og jeg kunne selvfølgelig ikke stå for tilbuddet på blæksprutte, da vi var forbi fiskehandleren. Så der røg en stor dansk blæksprutte med i posen, og sådan en krabat kan man få meget sjov ud af – blandt andet blæksprutteringe. Men nu havde jeg planer om at forkæle gemalen med en pastaret (det får vi nemlig ret sjældent), og så havde jeg også noget palmekål på lager, så vupti – pludselig opstod denne ret.

Stegt blæksprutte med pasta og palmekål

2 personer

1 stor aflang blæksprutte på ca. ½ kg
rapsolie til stegning
6-8 palmekålsblade
1 dl hjemmelavet basilikumpesto
pasta til 1-1½ person, gerne linguini
lidt grofthakkede cashewnødder

Start med at rense blæksprutten. Du skal fjerne finnerne samt skindet, skære hovedet af og fjerne indmaden. Sørg for at skylle den grundigt både udvendigt og indvendigt og tjek, at alle hinder er fjernet. Skær fangarmene fri fra blækspruttehovedet – dem skal du også bruge. Husk at skylle dem.

Kog pastaen i letsaltet vand (det er forskelligt, hvor meget pasta folk spiser, så jeg har blot skrevet til 1-1½ person, da blækspruttekødet også mætter godt). Skyl kålen og skær den i strimler. Læg den i skål og overhæld den med kogende vand. Lad den trække, mens du tilbereder blæksprutten.

Hæld olie i en lille stegepande, så der er ca. 1 cm tykt lag. Varm det op. Skær imens blæksprutten i stykker på ca. 4×5 cm (det er bare et cirkamål – du kan også vælge at gøre dem større eller mindre). Snit ydersiden af stykkerne på den korte og den lange led, så den kommer til at ligne et skakbræt – pas på at du ikke skærer hele vejen igennem blæksprutten. Sørg for at duppe blæksprutten tør, inden du putter nogle af stykkerne med skærefladen nedad i den varme olie. Pas på – selvom du har duppet blæksprutten, kan den stadig godt finde på at… sprutte! (undskyld, den var for oplagt). Steg blæksprutten ca. 1 minut – 50 sekunder hvor snitfladen er nedad og ca. 10 sekunder på den anden side. Tag blækspruttestykkerne op af olien og læg dem på et stykke køkkenrulle. Steg resten af blækspruttestykkerne – inkl. fangarmene.

Ved anretningen vender du den friskkogte pasta i hjemmelavet pesto. LAD VÆRE MED AT BRUGE PESTO FRA SUPERMARKEDET! Fordel pastaen i to skåle. Hæld vandet fra kålen og fordel den i de to skåle sammen med stykkerne af stegt blæksprutte. Drys lidt hakkede nødder over til sidst.

Note: Stegt blæksprutte er altid et hit her i huset, og kombinationen med pasta, pesto og palmekål var også populær.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *