Spidskål og lammepølser på 9 minutter

Spidskål og lammepølser på 9 minutter

Dette er muligvis månedens hurtigste ret. Den er tilberedt på 9 minutter, og jeg tror ikke, at jeg kan komme længere ned uden at ty til færdigprodukter – om det så er hjemmelavede eller købte.

Retten består af meget få råvarer, og derfor er det ekstra vigtigt, at dem, du bruger, er af høj kvalitet. Jeg valgte at stege et par lammepølser med karry, som vi købte hos Torupgaard i vinters, og de var saftige, velkrydrede og helt perfekte. Du kan selvfølgelig sagtens bruge pølser lavet på svinekød, oksekød eller kyllingekød, men gør dig selv en tjeneste og køb en håndfuld af god kvalitet – gerne hos en slagter eller direkte hos producenten.

Spidskål og lammepølser

2 personer

2-4 lammepølser med karry
smør
½ spidskål
2 spsk olivenolie
1½ tsk dijonsennep
½ dl cashewnødder
salt og peber
evt. lidt citronsaft

Smelt en klat smør på en pande og smid pølserne på. Mens de steger, hakker du spidskålen fint og hælder den ned i en skål. Sørg for at kramme kålen godt (!), så den bliver blødere, og ælt derefter olivenolie og dijonsennep ind i kålen, så den bliver blød og glat. Hak cashewnødderne groft og vend dem i kålen sammen med lidt salt og peber. Smag til med citronsaft og servér kålen og pølserne sammen – gerne med en klat ketchup.

Tilberedningstid: 9 minutter.

Note: Jeg er blevet rigtig glad for at bruge spidskål som tilbehør i løbet af de sidste to år, og ind imellem bruger jeg det som erstatning for pasta, ris og kartofler. Spidskål mætter rigtig godt, og der kan laves mange gode og forskellige salater ud af det. Jeg har dog en vis forkærlighed for de helt enkle. I øvrigt er detaljen med de hakkede nødder god at have med, da de giver lidt mere struktur og crunch i maden.



10 thoughts on “Spidskål og lammepølser på 9 minutter”

    • Da vi købte lammekød, hævdede producenten også, at vi ville blive afhængige af dem, og efter at have smagt dem kan jeg godt forstå hans selvsikkerhed, for de var ret gode! Jeg håber på at handle der igen på et tidspunkt, og så skal jeg helt klart have et par pakker pølser med 🙂

  • Oftest er det simple også bare det bedste 🙂 og de der pølser ser virkelig lækre ud, saftige og sprængtfyldt med godheder – elsker virkelig lam!

    – Maj 😀

    • Jeg har også en vis forkærlighed for helt enkle ting i hverdagen – så kan man altid skeje mere ud i weekenderne 🙂

  • Endnu en ret som skal afprøves. Har skønne lammepølser/fårepølser som er købt hos Allegården på Fyn. Dette må være rekorden rent tidsmæssigt. Kål bruger jeg for lidt – så også denne ret skal afprøves.
    Hilsen Charlotte

    • Ja, jeg tror heller ikke, jeg kan få tiden længere ned, med mindre jeg tyr til yoghurt eller rugbrødsmadder 😀

    • Fordelen ved kål er, at det mætter rigtig godt, så den kan ikke så let udskiftes med for eksempel salat. Så skal du i en helt anden retning og for eksempel bruge gulerødder, men så skal sammensætningen i salaten i det hele taget justeres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *