Spelt-pitabrød

Spelt-pitabrød

Jeg har bagt spelt-pitabrød i forbindelse med mit brød-benspænd. Ikke alene er de lette at lave – de smager også ca. hundrede gange bedre end dem, du kan købe i supermarkedet! Og så kan pitabrød i det hele taget kombineres med rigtig mange ting. De er for eksempel fantastiske at fylde aftensmadsrester i.

Denne gang havde jeg dog besluttet mig for at putte fisk i, for jeg havde købt noget rødfisk, som jeg kunne bage i ovnen. Fiskekødet kunne meget passende udgøre fyldet i mine spelt-pitabrød sammen med strimlet salat og lun hollandaisesauce!

Har du ikke mod på at fremtrylle hjemmelavet hollandaise, så kan du også købe en færdiglavet. Min personlige favorit er den fra Irma (som fortsat kan købes i COOP 365 så vidt jeg ved).

Spelt-pitabrød

6 stk.

3 dl håndvarmt vand
25 g gær
1 tsk salt
1-2 spsk olivenolie
6-6½ dl speltmel

Rør gæren ud i vandet og rør derefter salg og olivenolie i. Rør melet i lidt efter lidt, indtil du får en fugtig og smidig dej, som du ælter grundigt i flere minutter. Læg et rent, fugtigt viskestykke over og lad dejen hæve en times tid.

Tænd ovnen og sæt den på 250 grader.

Vip dejen ud på et meldrysset køkkenbord og del den i seks lige store stykker. Pres dem flade (ca. 1 cm tykke) og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Sæt pladen i ovnen, når temperaturen er nået op på 250 grader. Bag dine -spelt-pitabrød i 8-10 minutter, indtil de har en letgylden farve.

Lad dem køle af.

Jeg flækkede mine pitabrød, smurte dem med lun hollandaisesauce indvendig og fyldte dem derefter på strimlet salat, bagt rødfisk samt lidt mere hollandaise. Du skal bruge 2-3 spsk hollandaise, 100 g rødfisk samt en lille håndfuld salat til hvert pitabrød. 

Note: Jeg kan virkelig godt lide hjemmebagte pitabrød, og kombinationen med lun fisk, hollandaisesauce samt salat var et hit her i huset!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *