Solbærsaft
Tidligere på ugen fik jeg en stor pose friskplukkede solbær fra min mor, og de skulle jo omsættes. Jeg lavede et lillebitte glas solbærmarmelade – mest af alt for lige at få en smule marmelade med mørke bær i huset, for det har vi ikke pt. Jeg havde dog ingen tålmodighed til at nippe solbær, så det blev som sagt en lille portion, og jeg kan ikke længere huske blandingsforholdene.
Resten af solbærrene brugte jeg til at lave solbærsaft, for jeg havde fundet en yderst let opskrift, hvor jeg kun skulle fjerne stilke – ikke noget med at nippe ender af solbærrene – og jeg tænkte, det kunne være godt at have noget solbærsaft, som jeg kan lege videre med på et senere tidspunkt. Opskriften fandt jeg hos gamledanskeopskrifter.dk. Jeg undlod dog konserveringsvæsken i opskriften og puttede sukkeret i med det samme.
Solbærsaft
1 kg solbær
300 g rørsukker
1 dl vand
Fjern evt. stilke fra bærrene og skyl bærrene. Put dem i en gryde sammen med vandet og sukkeret og bring det i kog. Læg låg på gryden og lad det koge ved svag varme i et kvarter.
Si saften og hæld den på skoldede flasker.
Note: En kraftig og ikke specielt sød saft, som jeg tror kan blive spændende i saucer, drinks eller måske desserter. Der er mange muligheder, og jeg har nu et par beholdere med mørkerøde dråber i fryseren…
Uhmm, solbærsaft, det smager så godt 😀
Mange hilsner
Birthe
Det lyder vel nok lækkert! Men du pirker til min dårlige samvittighed over ikke at få lavet saft og marmelade. Det var noget, min mor gjorde hvert år ved denne tid, og som vi nød godt af hele vinteren 🙂
NYBH – det har en virkelig god tyngde, så jeg glæder mig til at bruge det 🙂
Madame – det var bestemt ikke meningen 🙂
Men så må jeg skynde mig at advare om, at jeg i næste uge og den kommende tid vil blogge flere sylteprojekter, som jeg enten har gang i eller har planer om at udføre.
Jeg har en enkelt lille solbærbusk som har givet 324 gram bær i år. De er frosset ned og så venter jeg på at jeg falder over en bakke solbær hos købmanden. Så skal der laves en gang marmelade 🙂
Din saft lyder nu også rigtig god. Dejligt at den ikke er voldsom sød. Men det bliver nok ikke i år jeg får lavet saft….. Ikke med min lille bær busk 😀 Jeg glæder mig til at se hvilke sylteprojekter du har gang i.
Hilsen Vibeke
Vibeke – nej, det kræver en ordentlig posefuld, men det var lidt pudsigt, at jeg kom til at lave solbærsaft, for det var ret spontant, jeg fik bærrene – og jeg havde ikke lige nogen planer i baghånden hvad angik solbær 🙂
;D Har lige nippet stikkelsbær …. og ja – det er da noget fanden har skabt. Og solbær de er bare så bittesmå. Jeg ville med garanti også være hoppet på saften!
Og saft er skønne dråber i en sauce!
Hanne – nemlig! Hvad skal de også med den lille tut, der er umulig at fjerne uden at smadre hele bærret.. ok, det siger mere om min tålmodighed med den slags 😉
Og jeps, den skal afprøves i sauce! Tror det bliver et hit!
Jeg laver solbærsyltetøj hvert år og jeg fjerne altså aldrig de små ender, men kun stilkene. Bærrene bliver bløde og lækre alligevel – det er slet ikke nødvendigt. Så gå bare i krig:-)
He, nu frister du! Det er nemlig pænt træls at skulle nippe alle bærrene 😉