Små rødbedetærter
Jeg holder lige en kort pause fra månedens slik-benspænd for at fortælle om disse små rødbedetærter, som jeg bagte i sidste uge. Jeg så dem for længe siden på Arlas hjemmeside og fik lyst til at bage dem. Jeg lavede dog nogle justeringer – blandt andet på bagetiden, som var alt for lang i den oprindelige opskrift.
Du får ca. fire små rødbedetærter ud af denne portion – men kan vælge at bage én stor i stedet. Hvis du vil servere dem som forret, foreslår jeg, at du halverer dem og serverer en halv tærte sammen med lidt grønt tilbehør til hver gæst.
Små rødbedetærter
Forret til 8 personer
Dej:
100 g koldt smør
3 dl hvedemel
½ tsk salt
1 æg
lidt smør eller olie til at smøre formene
Fyld:
100 g feta
4 æg
1 tsk timian
½ tsk salt
200 g revet rødbede
Rør mel og salt sammen. Skær smørret i små stykker og gnid dem ud i melet. Tilsæt ægget og saml dejen til en kugle, som du deler i fire stykker. Drys mel på køkkenbordet og rul hver dejkugle ud. Beklæd hver form indvendig med dej og prik tærtebunden flere gange med en gaffel. Stil formene i køleskabet en times tid.
Varm ovnen op til 200 grader og sæt tærterne ind. Forbag dem i ca. 10 minutter.
Rør imens den revne rødbede sammen med smuldret feta, æg, timian og salt. Fordel rødbedeblandingen i de forbagte bunde og bag dem yderligere i ca. 20 minutter – kanten skal være letgylden.
Lad dine rødbedetærter køle af, inden du serverer dem.
Note: Disse rødbedetærter har en fin mild smag. Du kan godt skrue lidt op for krydderierne og enten bruge lidt mere timian eller tilføje et krydderi mere, hvis du gerne vil have en kraftigere smag. Eller du kan dryppe lidt olivenolie på inden servering.
Og mums, de var gode. Jeg var nemlig så heldig at få lov til at smage dem. Tak!
Tusind tak – og tak for besøg og lækre smagsprøver på ost og kiks <3
Hej kan man bruge jordskokker istedet?
Det har jeg ikke prøvet, men det vil jeg tro 🙂