Saltbagt selleri

Saltbagt selleri

Jeg slutter månedens benspænd af med saltbagning – nærmere bestemt saltbagt selleri. Man kan saltbage på flere forskellige måder. Jeg har set eksempler, hvor folk blander en dej af salt, vand og mel, mens andre foretrækker at pakke knoldsellerien ind i stanniol sammen med salt. Jeg valgte dog at lave saltbagt selleri på den måde, jeg synes er mest dekorativt – nemlig ved at pakke sellerien ind i en dej af salt og vand. Simpelt og let.

Opskriften på saltbagt selleri kan selvfølgelig variere i forhold til, hvor stort sellerien er. Er det større end det, jeg har brugt, skal det have længere tid i ovnen, og du skal bruge mere salt – og omvendt hvis knoldsellerien er mindre. Jeg vil dog foreslå, at du ikke saltbager knoldselleri, der er mindre end 1 kg, da det så bliver et meget lille selleri, du skal tilberede.

Saltbagt selleri

ca. 4 personer

1 knoldselleri på ca. 1 kg
1 kg groft salt
lidt vand

Skær top og bund af knoldsellerien og skær skrællen af. Bland saltet med lidt vand, så det er fugtigt nok til, at man kan forme det. Læg et lag salt på ca. 1 cm tykkelse i bunden af et ildfast fad og stil knoldsellerien oven på det. Dæk knoldsellerien helt til med saltdejen og stil derefter fadet i ovnen.

Her skal knoldsellerien have ca. 1 time og tre kvarter ved 200 grader. Brug en tynd træpind til at stikke ind i midten af knoldsellerien for at tjekke, om det er gennembagt.

saltbagt selleri, saltbagt knoldselleri, knoldselleri, salt, groft salt, saltbagning

Tag fadet ud af ovnen. Saltbagt selleri skal stå og trække i 20-30 minutter, inden du slår løs på saltlaget. Stil fadet direkte på bordet, så folk kan grave det møre sellerikød ud med en ske.

Note: Saltbagt selleri er både let at lave og en sjov og anderledes måde at få knoldselleri på. Saltet i dejen er med til at krydre sellerien, og saltlaget gør samtidig knoldsellerien meget mørt og saftigt under bagningen. En dejlig form for tilbehør, der gør sig godt til efterårs- og vinterretterne.



6 thoughts on “Saltbagt selleri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *