Salat med kalvehjerte og spidskål

Salat med kalvehjerte og spidskål

Da vi havde gæster tidligere på ugen, udsatte vi dem for en fire retters menu. Forretten var cannelloni med ricotta, citron og basilikum, og hovedretten var så denne fyldige kålsalat med kalvehjerte, avokado og hasselnødder. Jeg har tidligere prøvet at lynstege kalvehjerte og blev meget positivt overrasket over, hvor lækkert og velsmagende det er, så det havde jeg lyst til at eksperimentere med igen. Og ikke alene smager stegt kalvehjerte fantastisk – det er også sundt og meget billigt! Jeg betalte 25 kr. for det halve hjerte (ca. ½ kg), som jeg brugte til denne ret.

Salat med kalvehjerte og spidskål

4-5 personer

½ kalvehjerte (ca. ½ kg)
smør til stegning
salt og peber
½ rødt spidskål – grønt spidskål kan også bruges
ca. ½ dl god olivenolie
lidt citronsaft
en håndfuld hasselnødder, hakkede – gerne ristede på en pande først
evt. 2 avokadoer, skåret i tern

Skær kalvehjertet i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Krydr dem med salt og peber og steg dem i smør ved høj varme på en pande. De skal have ca. 3 minutter på hver side. Mens det steger, fintsnitter du spidskålen og krammer den godt med hænderne.

Tag kødstykkerne af panden, lad dem køle af et øjeblik og skær dem i strimler. Hæld olivenolien ud over spidskålen og kram kålen godt, så olien trænger ind i kålen. Vend kalvehjerte og hasselnødderne i kålen. Vend til sidst forsigtigt avokadoternene i salaten og smag til med salt.

Servér med det samme.

Note: Konceptet med at lynstege kalvehjerte holder. Så er det sagt. Det lynstegte kød egner sig også fortrinligt til en fyldig salat som denne, og jeg kunne godt finde på at lave en lignende portion en anden gang, når jeg vil lave hurtig og billig mad.

Du kan i øvrigt godt udelade avokadoerne, hvis du har svært ved at skaffe nogle, der er tilpas modne. Jeg smagte på salaten, inden jeg puttede avokado i, og den var også ganske fortrinlig, selv når der ikke var avokado i.

Vi legede videre med Riedel-glassene og prøvede selvfølgelig også to forskellige til rødvinen, der blev serveret sammen med kalvehjerte-salaten. Her havde jeg valgt en Valpolicella Classico Le Muraie Ripasso fra Fratelli Recchia – en aldeles glimrende og lettilgængelig rødvin, som blandt andet var udvalgt, fordi gemalen elsker Ripasso (og dem plejer jeg også at have held med generelt).

Her gjorde vinglassets udformning dog ikke den store forskel – i modsætning til hvidvinen, vi drak til cannelloni-retten.



2 thoughts on “Salat med kalvehjerte og spidskål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *