Rejesoufflé
Hvis du får gæster i påsken og mangler en idé til forretten, så prøv denne rejesoufflé. Ja, jeg ved godt, at mange er lidt bange for at lave soufflé, da den kan risikere at klaske sammen, hvis man tager den ud for tidligt, men prøv at lave den alligevel. Og husk at den smager af det samme, selv hvis den taber pusten inden serveringen. Denne her blev fra start ikke voldsomt høj, men skrumpede lidt efter et par minutter.
Jeg tog udgangspunkt i opskriftkort, jeg fandt sammen med nogle virkelig sjove, da jeg fik en kasse med gamle opskrifter fra et familiemedlem. Jeg justerede lidt på hvedemel og smør, og så tilføjede jeg lidt tørret dild for at give souffléen ekstra smag.
Rejesoufflé
2 personer
50 g små, pillede rejer
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
1 dl fløde
1 æg
1 tsk tørret dild
salt og peber
Knæk ægget og hæld æggehviden over i en skål. Gem æggeblommen. Pisk æggehviden stift.
Smelt smør i en kasserolle og pisk hvedemelet ud i det. Pisk fløden i og tag så kasserollen af varmen. Tilsæt krydderierne og rør godt rundt og pisk så æggeblommen i. Hak rejerne let og vend dem i soufflédejen, inden du med let hånd vender æggehviden i dejen. Fordel din rejesoufflé i to smurte ildfaste forme (på størrelse med ramekiner) og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. et kvarter.
Tag dem ud og servér dem med det samme – evt. med en lille kvist frisk dild og/eller et par rejer.
Note: Det er en mild, luftig og lækker rejesoufflé. Den fik ros med på vejen af gemalen, så det er næppe sidste gang, at jeg laver denne.
Er du på udkig efter flere rejeforretter, så kan jeg anbefale rejeroulade, rejer i filodej samt rejer i avokado.