Pasta med ingefær og grønkål
Da jeg annoncerede mit kanel- og ingefær-benspænd for december måned, foreslog en af mine venner, at jeg skulle prøve pasta med ingefær. Den kombination kendte jeg ikke, og hun havde nok også forestillet sig en mere simpel udgave end den, jeg lavede, men jeg lod mig inspirere og lavede denne udgave med ingefær og grønkål – en fin vinter-vegetarret.
Pasta med ingefær bliver selvfølgelig ekstra lækker, hvis du bruger hjemmelavet pasta, men jeg valgte dog den lette vej den dag og brugte tørret tagliatelle fra supermarkedet.
Pasta med ingefær
2 personer
125 g tørret tagliatelle
1½-2 spsk fintrevet eller hakket ingefær
½ dl god olivenolie
½-1 dl friskrevet parmesan
2 grønkålsblade
salt og masser af friskkværnet peber
Kog pastaen i letsaltet vand. Imens finthakker du grønkålen, putter den i en skål og overhælder den med kogende vand. Lad det trække i nogle minutter. Når pastaen er kogt, skyller du den kort i håndvarmt vand og lader derefter pastaen dryppe af. Vend pastaen med ingefær, olivenolie og parmesan. Smag til med salt og masser af peber. Hæld vandet fra grønkålen og vend den i pastaen.
Servér din pastaret som den er – eller evt. med en skive brød til.
Note: Pasta med ingefær er en frisk og enkel ret. Du kan evt. udvide den med lidt hakkede mandler eller smage den til med lidt citronsaft, men den fungerer fint som vinter-vegetarret i denne version.