Oksekødsspyd med timian-hvidløgscreme
Tænk praktisk når du planlægger madpakken – især hvis du skal spise måltidet et sted, hvor det vil være alt for besværet at bruge kniv og gaffel. Jeg lavede derfor ‘pindemadder’ den anden dag – aka oksekødsspyd. Du kan bruge forskellige krydderier til farsen, ligesom du selvfølgelig kan udskifte oksekødet med hakket lammekød, kyllingekød eller svinekød, hvis du foretrækker det.
Oksekødsspyd
2 personer
300 g hakket oksekød 3-7%
2 spsk friskhakket oregano
1-2 spsk balsamicoeddike
evt. lidt hvedemel
lidt salt og peber
smør til stegning
Rør oksekødet sammen med balsamicoeddike, oregano, salt og peber. Hvis farsen er meget våd – det kan hænde, hvis du bruger oksekød, der er tøet op – kan du evt. tilsætte lidt hvedemel, så farsen hænger bedre sammen. Form farsen til fire lange pølser og steg dem på en pande i smeltet smør.
Tag forsigtigt oksekødspølserne af panden, når de er gennemstegte. Tag fire tynde træpinde – gør dem evt. lidt kortere – og stik en pind i hver oksekødspølse. Vupti – oksekødsspyd! Du skal også bruge en creme til…
Timian-hvidløgscreme
2 personer
1½ dl creme fraiche 18%
1 spsk finthakket frisk timian
1-2 fed hvidløg*
salt
Rør ingredienserne sammen til en creme. Mængden af hvidløg afhænger af, hvor meget du vil genere dine kolleger/studiekammerater/familie resten af dagen 😉
Oksekødsspyd dyppes i cremen, inden du spiser dem. De kan kombineres med grøntsager – for eksempel en spidskålssalat, men så skal du selvfølgelig huske at medbringe en gaffel.
Kan den spises med én hånd? – Ja. Husk dog en gaffel, hvis du spiser salat til.
Skal den opbevares på køl? – Ja.
Kan den laves dagen før? – Ja.
Nam-nam! Sådan en madpakke ville jeg gerne have med på tur 🙂
Det er nemlig superhyggeligt med ‘dyppemad’ 😀
Det er da den perfekte picnic mad med krydret kød på pind og så en dejlig dip til. Tak for tippet!
Selv tak! Og ja, den egner sig rigtig fint til en picnictur – om det så er i skoven eller haven 🙂
Årh, det ser bare mega godt og sommerligt ud!
– Anne
Tusind tak ♥