Oksebov med pastinakker, porrer og øl
Nu lakker sæsonen for simremad så småt mod enden, men jeg har dog nået at tilberede en omgang oksebov med pastinakker. Det blev i min römertopf den anden dag, og jeg valgte at lave en mildere udgave, end jeg normalt foretrækker ved den type mad. Med al den solskin og forår i luften ville en tung simreret alligevel blive lidt for overvældende, så jeg holdt igen med krydderierne og lod et levn fra julen – juleøllen Julemumme – bære meget af kraften i retten.
Oksebov med pastinakker, porrer og øl
6 personer
1 kg oksebov
lidt smør
1 julemumme øl
4 pastinakker
3 små porrer
1 rødløg, skåret i både
frisk estragon
salt, peber og mørk sirup til at smage til
Lad römertopfen stå i blød i vand i mindst ti minutter inden brug. Brun oksekødet på alle sider i noget smør på en pande. Skræl og skær pastinakkerne i mundrette stykker og dæk bunden af römertopfen med dem. Læg kødet oven på. Skær porrerne i skiver og læg dem omkring kødet sammen med løgbådene. Skænk et lille glas juleøl og hæld resten af øllen over kødet. Fordel en håndfuld frisk estragon ud over retten. Læg låg på römertopfen og sæt den i en kold ovn, som du tænder og skruer op på 200 grader. Lad den stå i fred i 2½ time – det sidste kvarter kan du godt slukke ovnen og blot lade retten nyde eftervarmen.
Tag kødet op og skær det i skiver. Smag resten af grøntsagerne – inkl. væde – til med salt, peber og mørk sirup. Servér det sammen med pastinak-kartoffelmos, der er vendt med friskhakket estragon.
Note: Mild, behagelig og alligevel med bid i, da jeg havde været gavmild med peberet, da jeg smagte til. Det mætter rigtig godt, og mht. kødet kan det godt være, at der er til otte personer – afhængig af hvor sulten man er, og hvor mange grøntsager man spiser.
Der er ikke noget så skønt som god “husmandskost” og simremad.
Uhmm, der ser altså rigtig godt ud og kødet ser ud som om det nærmest ikke skulle tygges 🙂
Mange hilsner
Birthe
Hmm er ikke helt tilfreds med at simresæsonen skulle være overstået, eller at den i det hele taget kan ende …. 😉
Men jo det er rigtigt at man må snart længes efter noget lidt lettere mad, og at store grydestegte oksestege kan være lidt tunge i det.
Det der ser forøvrigt rigtig lækkert ud, og jeg har alle ingredienserne så måske …..
Camilla – nej, det mætter virkelig godt. I slutningen af august plejer jeg også at hungre efter rodfrugter, for selvom sommerens friske sprøde grøntsager og frugter er skønne, så kan jeg også længes efter rodfrugter efter flere måneder uden 🙂
NYBH – mange tak 🙂
Det blev også dejligt mørt – gemalen indrømmede faktisk, at han var overrasket over, hvor godt det blev, for den type kød kan let blive tørt og kedeligt, hvis ikke den netop indgår i en simreret 🙂
Randi – hehe, nej det kan jeg godt forstå. Lige nu sukker jeg dog efter forårs- og sommermad og fantaserer om nye asparges m.m., men i slutningen af sommeren vil jeg længes efter efterårsmad igen – meget praktisk tidspunkt at gøre det i øvrigt 😉
Hej Piskeris 🙂
Hvor ser det lækkert ud. Det er lidt en pimpet Mormor-ret, er det ikke? 😉
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Uh, det lyder rigtig godt, Piskeris – bliver staks printet ud til efterprøvelse 🙂
Jeg burde snart lære at holde mig fra din blog når jeg er sulten 😛
Miss A – jo, det tror jeg godt, man kan betragte det som, selvom min mormor nu aldrig lavede noget, der lignede dette 😀
Madame – håber du kan lide det. Normalt er jeg mere til de mørkere udgaver, men jeg syntes, det var sjovt at prøve en mere 'forårsvenlig' udgave 🙂
Litzy – hehehe 😀