Oink Balls – kødboller i bacon
Jeg har stegt oink balls – også kendt som svinekødsboller i bacon! Pudsigt nok kom inspirationen fra Heidis Verden, hvor jeg faldt over en opskrift på moink balls (oksekødsboller svøbt i bacon og stegt på grill). Jeg var dog faldet over noget hakket svinekød på tilbud i supermarkedet, og så syntes jeg, at det var lidt overkill at tænde grillen for den lille mængde, jeg skulle tilberede, så de røg i ovnen i stedet. Hvis du har mulighed for at stege dem på grill (som del af en større grillmenu), så gør endelig det og husk også at bruge noget røgflis, så de får røgsmag.
Oink balls
18-20 stk.
Fars:
400 g hakket svinekød
2 spsk BBQ-sauce
½ spsk løgpulver
1 tsk chipotle
salt og peber
Derudover:
9-10 tynde baconskiver
2-3 spsk BBQ-sauce
Rør ingredienserne til farsen sammen. Skær baconskiverne over på midten og rul kødbollerne ind i hver deres baconstykke. Læg dem i et ildfast fad og steg dem i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter. Tag dem ud og pensl dem med BBQ-sauce. Sæt dem i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter.
Servér dine oink balls som snack eller del af et større grillmåltid. Vi brugte dem som tilbehør til en linsesalat med broccoli i samt en hvidløgscreme.
Note: Disse oink balls er fine små hapsere, der både kan bruges som appetizers til en grillaften men også fungerer fint som kødtilbehør til en salat.
Jeg har ikke hørt om Oink balls før, men det lyder vanvittig lækkert 🙂 Jeg vil printe din opskrift ud – den må prøves!
God fornøjelse med den! Husk at bruge en BBQ-sauce, hvor krydringen passer til din/jeres smag 🙂