Muslinger med pasta
Muslinger med pasta kommer normalt ikke på bordet herhjemme, men nu er intet normalt for tiden, og vi trængte til at prøve noget nyt. Retten blev udtænkt, da jeg fandt en dåse muslinger, som jeg købte i efteråret – vist nok til en Po’ Boy-sandwich, som jeg så ikke fik lavet alligevel. Og da jeg rydder ud i madgemmerne for tiden, så blev det til muslinger med pasta – jeg fandt nemlig også en pakke sort pasta, der trængte til at blive brugt.
Muslinger med pasta
2 personer
1 dåse muslinger
et løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakkede
olie til stegning
1 dåse tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
salt og peber
evt. lidt rørsukker
Hæld olie i en gryde og svits løg og hvidløg ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt oregano og basilikum og lad det stege et minuts tid. Hæld vandet fra muslingerne og skyl dem, inden du hælder dem i gryden. Vend dem godt med krydderierne og tilsæt så tomaterne. Lad det simre ved lav varme en halv times tid og smag så til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Muslingerne serveres med pasta og evt. lidt friske krydderurter, hvis du har.
Note: Dette er en fin og lidt anderledes pastaret, hvor muslingerne giver en diskret smag til tomatsaucen. Du kan selvfølgelig sagtens lave retten på friske muslinger.