Morgenmadsomelet med svampe og bacon
Skal du ikke forkæle din kæreste, dig selv eller en helt tredje med en morgenmadsomelet denne weekend?
For nylig lavede jeg denne ret, da jeg ville forkæle gemalen og jeg. I løbet af de seneste måneder har jeg for alvor fået øjnene op for omeletter, og så var det jo oplagt at lave en morgenmadsomelet. Den er inspireret af den omelet med laks og sennepssauce, jeg tidligere har lavet.
Morgenmadsomelet med svampe og bacon
2 personer
6 store æg eller 8 små
1 dl mælk
½ tsk sød paprika
smør til stegning
1 lille løg, hakket
salt og peber
Fyld:
125-150 g god, tyk bacon i skiver
200-250 g champignons
evt. 1 dl fløde
smør til stegning
salt og peber
Derudover:
1 forårsløg, fintsnittet
ketchup
Start med at rense svampene og skære dem i skiver. Steg derefter baconen på en tør pande, indtil den har fået farve, men inden den er helt sprød.Tag baconen af og smid lidt smør på panden. Steg nu svampene, indtil de er bløde og møre. Smag til med salt og peber. Skal det være rigtig uartigt, kan du tilføje lidt fløde, men det gjorde jeg dog ikke. Skær baconen i mindre stykker.
Pisk æg og mælk sammen med paprika samt lidt salt og peber. Smelt smør på en pande og drys halvdelen af løgstykkerne ud over panden. Steg dem møre ved mediumvarme og hæld så halvdelen af æggemassen over, så den flyder ud over hele panden. Lad omeletten bage videre ved mediumvarme, indtil æggemassen er stivnet. Læg halvdelen af baconstykkerne samt svampene på den ene halvdel og brug en paletkniv til at vippe den anden halvdel af omeletten over fyldet. Tag omeletten af panden og læg den på en tallerken. Lav den anden omelet på samme måde.
Pynt hver morgenmadsomelet med ketchup og forårsløg og servér dem med det samme.
Note: Sådan en morgenmadsomelet er kræs! Den milde æggemasse, den sprøde salte bacon og de saftige svampe – dejlig måde at starte morgenen på.