Mørbrad a l’orange
Jeg har atter fundet en klassiker frem i forbindelse med Karoline-benspændet – nemlig mørbrad a l’orange. Har også set den gå under det lidt mere mundrette (men forvirrende) navn mørbrad orange flere steder.
Som navnet antyder så består retten af svinemørbrad tilberedt i appelsinsaft. Jeg har valgt at justere lidt på opskriften, fordi den i den oprindelige form smager overraskende lidt af appelsin, så jeg vil blandt andet foreslå, at du også bruger den revne skal fra frugten.
Mørbrad a l’orange
2-3 personer
1 svinemørbrad
smør til stegning
200 g svampe, rensede og skåret i skiver
revet skal og saft fra 1 øko-appelsin
1 dl fløde
½ dl vand
salt og peber
Afpuds mørbraden for fedt og sener. Smelt en klat smør i en bredbundet gryde og brun mørbraden på alle sider. Husk at krydre den med salt og peber undervejs. Tag den op og svits nu svampene, til de er bløde. Hæld vand, fløde, appelsinsaft + skal i, rør godt rundt og læg så mørbraden ned i gryden igen. Læg låg på gryden og lad det simre i 25 minutter. Vend gerne kødet, når retten har simret i 12-13 minutter.
Tag gryden af varmen og skær mørbraden i skiver.
Anret din mørbrad a l’orange med sauce og kogte ris. Og lidt pyntegrønt så der kommer lidt farve på tallerkenen.
Note: Mørbrad a l’orange har en mild smag – måske lige lovlig mild til mig, for jeg elsker masser af smag. Hvis jeg laver retten igen, kunne jeg godt finde på at modernisere den yderligere og pifte den op med lidt chili for at give modspil til kødet og fløden.
Åh ja, det er en skøn klassiker! Den må jeg huske, og det er en rigtig god idé at pifte den op med lidt chili for at give modspil til kødet og fløden 🙂
Ja, man bliver jo så ‘forvænt’ af moderne madlavning, hvor der ofte bruges lidt større mængder krydderier, at ‘ældre’ retter godt kan overraske i forhold til den milde smag 🙂