Lammekrone med hvidløgscreme
Jeg har eksperimenteret med endnu et mælke-erstatningsprodukt, som jeg brugte til en hvidløgscreme. Denne gang var det Soya Cuisine som alternativ til fløde/creme fraiche, som jeg bruger med ind imellem, når jeg skal lave dressing, dip og lignende. Jeg serverede hvidløgscremen i en stegt portobellosvamp sammen med grillet lammekrone og forskellige sommergrøntsager, der var stegt på panden.
Hvidløgscreme
1 dl hvedecreme
1-2 pressede fed hvidløg
1 spsk olivenurt (kan erstattes af 2-3 grønne oliven uden sten)
1 spsk frisk basilikum
salt og peber
Hæld hvedecreme, hvidløg, olivenurt og basilikum i en blender og kør det, indtil det får en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.
Note: Jeg blev lidt overrasket over, hvor stærk denne hvidløgscreme blev, når man lavede den på dette produkt. Jeg brugte to fed hvidløg, og de var ret tydelige i smagen – sandsynligvis fordi cremen ikke havde den fedme, som den normalt ville have, hvis den var lavet på creme fraiche. Så – hold dig til et fed hvidløg, medmindre du er til kraftig hvidløgssmag.