Kyllingenuggets med kokos og karrymayonnaise
Jeg har tidligere blogget om hjemmelavede kyllingenuggets, som jeg i øvrigt kun kan anbefale. I anledning af denne måneds karry-benspænd besluttede jeg mig for at lave en ny version – nemlig kokospanerede kyllingenuggets med karrymayonnaise til!
Kokospanerede kyllingenuggets
2 personer – eller forret til 4 personer
2 kyllingebryster
2 æggehvider* – eller 1 æg
ca. 3 dl kokosmel
rapsolie
salt
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker. OBS – de må ikke være for tykke eller uregelmæssige, da det gør det sværere at stege dem ordentligt. Pisk æggemassen og vend kyllingestykkerne i dem, inden de vendes i kokosmel. Hæld et ca. 1 cm dybt lag rapsolie i en lille pande og varm det op. Test om olien er klar ved at stikke den ene ende af en tændstik ned i olien (den ende uden svovl selvfølgelig). Bobler det omkring tændstikken, er olien klar. Sørg for ikke at have for høj varme på panden – mediumvarme bør være nok. Steg 5 kyllingenuggets ad gangen. Når de bliver gyldne, er de færdige. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys dem med salt.
*jeg brugte de to æggehvider, jeg havde til overs efter at have lavet hvid chokolademousse
Karrymayonnaise
1 æggeblomme
1 tsk god karry – jeg brugte ‘World’s Best Curry Powder Project’
lidt citronsaft
ca. 1 dl rapsolie
salt og peber
Sørg for, at æggeblomme og rapsolie har samme temperatur. Pisk halvdelen af karryen i æggeblommen med en elpisker og tilsæt derefter en lille smule citronsaft. Dryp en smule olie i under piskningen og fortsæt med at tilsætte lidt ad gangen under konstant piskning, så den kan optages i cremen. Fortsæt til al olien er brugt. Rør resten af karryen i og smag til med salt og peber.
Note: Kokospanerede kyllingenuggets er en sjov og anderledes version af de traditionelle kyllingenuggets og er virkelig lækre, når de kombineres med karrymayonnaise! Kan varmt anbefales!
Vi spiste disse kyllingenuggets til aftensmad, men det var selvfølgelig ikke nok til at mætte os, så bagefter spiste vi en god spidskålssalat – så fik vi også lidt grøntsager 😉
Spidskålssalaten bestod af fintsnittet rød spidskål, revne gulerødder, salte peanuts og lidt olivenolie. Simpelt men godt.
Åhh ja god idé at vende kyllingestykkerne i kokos 🙂
Kokos, kylling og karry er nemlig rigtig gode sammen 🙂
Det ser sørme godt ud, jeg skal ha en gæst til tapas på lørdag, så de der kunne være et lækkert indslag
Det skal du da prøve! Husk at forkæle gæsten med citronkage til dessert 😉