Knækbrød med sommergrønt
Her får du et tip til en lækker appetizer eller forret til sommerfesten – nemlig knækbrød med sommergrønt. Jeg har lavet adskillelige versioner den seneste måneds tid, for du kan variere dem lige så meget, du lyster.
Få fat i noget ultratyndt knækbrød (eller bag det selv). Smør dem med en ret fast creme – det er vigtigt, at den ikke er vandet, da knækbrødet så hurtigt bliver blødt. På det øverste billede har jeg stegt skiver af aubergine i olie, inden jeg blendede dem og smagte til med lidt salt og peber. På det nederste har jeg brugt lidt drænet creme fraiche (mayonnaise kan også bruges).
Derefter er det blot om at skære sommergrøntsager i mindre stykker. Jeg bruger som regel tomater, agurk og/eller avokado, men kun din fantasi og grøntsagskurv sætter begrænsningerne.
Slut gerne af med et drys tørret krydderi eller friske krydderurter – og måske en lille spiselig blomst eller to. Og så er der ellers knækbrød med sommergrønt til appetizer, forret eller let frokost 🙂
Sikke en god idé! Sådan et par stykker og sød rosé vil være lige mig.
Det er nemlig en superlet, hurtig og ikke mindst lækker servering 🙂