Kartoffelsalat med grønkålscreme

Kartoffelsalat med grønkålscreme

Kartoffelsalat hører mest sommeren til, men jeg kan nu godt lide at lave en vinterversion i ny og næ, så i dag fik vi denne kartoffelsalat med grønkålscreme. Du skal bruge faste kartofler, som du enten skræller, inden du koger dem, eller piller umiddelbart efter kogning.

Hvis du vil pimpe din grønkålscreme yderligere, kan du tilføje et par spsk friskrevet hård ost.

Kartoffelsalat med grønkålscreme

tilbehør til 2-3 personer

5 mediumstore kartofler, kogte
50 g frisk grønkål, hakket
½ løg, skåret i tern
2 dl vand
½-1 dl olivenolie
15 mandler
salt og peber
evt. citronsaft

Hæld lidt olivenolie i en kasserolle og svits løget i det i et minuts tid. Tilsæt grønkålen samt 2 dl vand. Læg låg på kasserollen og lad det koge i ca. 10 minutter. Hæld grønkål, løg og ½ dl kogevand over i en blender. Tilsæt ½ dl olivenolie sammen med mandlerne og blend det til en ensartet grønkålscreme. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie eller vand, hvis du synes, at konsistensen er for tyk. Smag din grønkålscreme til med salt, peber og evt. citronsaft.

Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem derefter i grønkålscremen.

Note: En velsmagende vinterudgave af kartoffelsalat. Du kan servere den som tilbehør til både kød- og vegetarretter.



3 thoughts on “Kartoffelsalat med grønkålscreme”

  • Tak for opskriften!
    Lige før jul købte jeg to grønkålsstokke på rod, som jeg gravede ned tæt på huset. Så er det nemt at plukke et par blade. Frisk grønkål smager i øvrigt også dejligt i stedet for salatblade til frokosten – men så skal den dog ikke blendes!!!

    • Det er nemlig så praktisk med en grønkålsstok i haven – det har vi også. Lidt ærgerligt at de ikke holder flere år, men så skal man bare huske at anskaffe en ny næste efterår 🙂

  • I den frugthave, jeg har handlet en menneskealder, køber jeg også rosenkål på stokke; der er meget mere smag i dem end i en pose fra supermarkedet. Hakket grønkål i plastikpose da er den rene, slatne jammer, som jeg ikke ville købe, men er aftager af ‘stokke på rod-grønt’ hvert efterår – de elsker jo at stå derude i kulden og holde sig sprøde og lækre.
    Har man ikke have, men en altan, så plant dem i en urtepotte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *