Kanin i spinat
Kanin i spinat er en mild ret, der egner sig godt som forårsmad. Og det skyldes ikke kun, at jeg fandt kaninkødet frem fra fryseren som en del af ‘forårsrengøringen’ af fryseren. Vi har fået brugt en del sommer- og efterårsbær her på det seneste, men kød købt i løbet af vinteren skal selvfølgelig også bruges.
Kaninkød kan købes hos slagteren, og jeg har også set det hos Irma. Du skal være opmærksom på, at kaninkød mætter meget, så selvom stykkerne ikke ser store ud, så rækker de langt.
Kanin i spinat
3 personer
½ kanin, delt i 3-4 stykker
olie til stegning
½ spsk timian
½ spsk basilikum
½ løg, hakket
300-400 g frossen spinat, tøet op
½ l vand eller grøntsagsbouillon
salt og peber
Hæld olie i en gryde og brun kaninstykkerne i det. Tilsæt timian, basilikum og løg og rør godt rundt. Lad det simre i et par minutter – husk at røre et par gange undervejs – og tilsæt så vand/bouillon. Læg låg på og lad det simre i 50 minutter. Tilsæt spinaten, rør rundt og lad det simre i yderligere 10 minutter, inden du tilsætter lidt salt og peber.
Kanin i spinat er oplagt at servere sammen med kogte ris eller evt. kogt pasta.
Note: Rigtig dejlig ret, hvor spinaten klæder kaninkødet rigtig godt. Nyd gerne et glas hvidvin til maden og lad som om, at du er på ferie 🙂
Har du mod på flere retter med kaninkød, så kan jeg blandt andet anbefale kanin i hvidvin og kanin i tomatsauce.
Jeg var ikke klar over, at vi kan købe kaninkød i Danmark – er ikke stødt på det, men det lyder som en meget lækker ret 🙂
Det er heller ikke så tit, jeg ser det, men når jeg gør, sørger jeg for at købe noget med hjem. Det er dog forholdsvis dyrt herhjemme sammenlignet med Frankrig, hvor prisen er den halve.