Kalvehaler i rødvin
Jeg elsker simremad, og en af de råvarer, der egner sig fantastisk til dette, er kalvehaler. Jeg har tidligere eksperimenteret med ølbraisserede kalvehaler, og i foråret gav jeg kalvehalerne et BBQ-touch. Denne gang var det tid til at prøve at lave kalvehaler i rødvin.
Jeg serverede mine kalvehaler i rødvin sammen med en rustik kartoffelmos (dvs. lavet på uskrællede men skrubbede kartofler) og bagte tern af hokkaido græskar, der var vendt med en rest hakket fennikelknold. Sidstnævnte kan udelades, men det passer godt sammen med de fennikelfrø, der indgår i simreretten.
Kalvehaler i rødvin
3-4 personer
1 kg kalvehaler
1½ dl hvedemel
30-50 g smør
2 løg, skåret i både
1 fennikelfrø
4 dl rødvin
2 dl vand
salt og peber
Vend kalvehalerne i melet og brun dem i en stor gryde med halvdelen af smørret. Tag kalvehalerne op og hæld derefter smør, løg og fennikelfrø i gryden. Svits det i nogle minutter, inden du du putter kalvehalerne tilbage i gryden. Hæld vand og rødvin i og læg låg på gryden. Lad retten simre ved lav varme i 2 timer. Rør grundigt i gryden og smag derefter til med salt og peber.
Note: Kalvehaler i rødvin er en enkel simreret, som smager skønt! En god kraftig rødvinssauce, der får en dybere smag på grund af fennikelfrøene og kød, der er så mørt, at det falder af benene.
Jeg drak ikke rødvin til retten, men har du planer om at gøre det, vil jeg anbefale en god, kraftig amerikansk eller australsk rødvin.
Ser jo bare super godt ud. Vintertiden er skøn med masser af simremad :-).
/Søren
Det er det nemlig – en formildende omstændighed når nu vi skal undvære sommergrøntsagerne i så lang tid 🙂