Hobak jeon – koreansk morgenmad
Jeg skal naturligvis også prøve koreansk morgenmad i forbindelse med mit koreanske benspænd. Valget faldt på disse squashpandekager, som koreanere både spiser til morgenmad og som tilbehør til andre retter.
Jeg kiggede efter koreansk morgenmad hos The Organic Kitchen, men jeg endte med at bruge almindeligt hvedemel i stedet for cassavamel samt lidt mere olie til stegningen.
Hobak jeon – koreansk morgenmad
2 personer
1 mellemstor squash – ca. 200 g
lidt salt
1 æg
1 dl hvedemel
rapsolie til stegning
Pynt:
fintsnittet forårsløg
Skyl squashen. Skær den i tandstik-tynde stænger eller riv den eventuelt på et groft rivejern. Drys den med salt og lad den trække en halv times tid. Tryk derefter væde ud af squashen. Pisk æg i sammen med hvedemel til du har en luftig dej.
Tag en stor pande og hæld ca. 1 cm lag rapsolie i. Varm den op. Du kan stege det som én stor pandekage, men det er lettere at lave 6-7 små tykke pandekager, så det gjorde jeg. Steg dem gyldne på hver side og drys forårsløg over dem, inden du servérer dem sammen med en sursød sauce.
Dette er som sagt et eksempel på koreansk morgenmad, og jeg kunne faktisk godt finde på at spise sådan en ret i min sommerferie. Men på en hverdag i maj er de mere oplagte at servere som tilbehør om aftenen – i dette tilfælde til kylling, jeg havde tilberedt på grillen. Den kombination fungerede ganske fint.
Note: Pandekagerne er milde og lækre. Du kan mere eller mindre kombinere dem med alt, da de har en ret neutral smag.