Hjemmerøget laks med rygeost-is og dildolie
Ind imellem må man jo gerne gøre det let for sig selv, så da vi havde gæster tidligere på ugen, valgte jeg at kombinere et par tidligere forretter her fra bloggen og ‘binde’ dem sammen til den nye ret med hjemmerøget laks og rygeost-is samt en hurtig dildolie.
Jeg serverede hjemmerøget laks med rygeost-is og dildolie sammen med lidt friske ærteskud. Den hjemmerøgede laks er let at lave og kræver kun frisk laks, røgflis og en grill (til kul) – læs fremgangsmåden via linket til opskriften.
Rygeost-isen var lidt rester fra tidligere på måneden, hvor jeg – som en del af månedens legebenspænd – eksperimenterede med at lave en is på rygeost. Sådan en lille klat is passede glimrende som supplement til den røgede fisk.
Der var selvfølgelig lidt grønt (i form af ærteskud) til at give lidt friskhed og sprødhed på tallerkenen, og sidst men ikke mindst blev retten ‘bundet sammen’ af en dildolie. Jeg havde oprindeligt tænkt mig at lave en mere koncentreret udgave, men så skulle jeg have gået i gang tidligere. I stedet nøjedes jeg med at tage 1 dl frisk dild og blende det med ca. 0,75 dl god italiensk olivenolie. Dildolien blev smagt til med lidt salt og dryppet ud over forretten lige inden serveringen.
Voilá – et styks ny forret 🙂
Rygeost-is lyder da helt forrygende lækkert – det har jeg ikke hørt om før 🙂
Det er en ret sjov gimmick, som jeg fandt på for nylig, og den fungerer godt som tilbehør i salte retter 🙂
Åh, når laksen bare nærmest falder fra hinanden i flager, så ved man den er lige i skabet <3
– Anne
Nemlig ♥