Februar: Hjemmelavede færdigprodukter
Månedens benspænd er ‘hjemmelavede færdigprodukter’, og det lyder måske en smule kryptisk, for hvis det er hjemmelavet, er det vel ikke et (købt) færdigprodukt? Men pointen i denne måneds benspænd er at lave hjemmelavede udgaver af en række af de madvarer, som folk typisk køber.
Personligt laver jeg de fleste ting fra bunden – dels fordi jeg synes, det er sjovt, og dels fordi jeg så er 100% sikker på, hvad der er i maden. Men selvfølgelig er der ting, jeg oftest køber i stedet for at lave selv – for eksempel ketchup og sennep.
Og netop ketchup er nok en af de ting, jeg vil eksperimentere med i denne måned, men hvad synes du? Hvilke ‘færdigprodukter’ skal jeg prøve at lave fra bunden?
Her er lidt inspiration til lignende madeksperimenter:
Middelaldersennep
Ketchup uden sukker
Aioli
Skinkesalat
Italiensk salat og russisk salat
Klassiske karrysild
Karrysild med æbler
Sylte
Brombærmarmelade
Jordbærmarmelade
Ideer
Forårsruller
Pasta, beklager men køb tørret er det bedste
Smør tilståelse, det laver jeg selv i grillsæsonen
Mel
Krydderiblandinger
Hov, det er længe siden, jeg har lavet forårsruller. Kan være jeg skal gøre det igen 🙂