Gulerodscreme som pålæg
Jeg har været i gemmerne igen og fundet et udklip med opskrift gulerodscreme fra Sundhed-bladet. Det løste nemlig to små udfordringer – at få brugt nogle af alle de gulerødder, vi efterhånden havde på lager samt lave noget spændende pålæg til lørdagsfrokosten.
Jeg justerede på mængderne i forhold til den originale udgave, udskiftede cashewnødder med peanuts samt tilsatte lidt chili for at give sødmen fra guleroden lidt modspil. Og det fungerede ganske fint.
Det er måske lidt voldsomt at tænde ovnen kun for at bage en så lille mængde grøntsager, så jeg vil anbefale, at du kombinere det med tilberedningen af en anden ret. Personligt valgte jeg at bage et saftigt brød samtidig med grøntsagerne.
Gulerodscreme
ca. 150 g gulerod
100 g løg
½ tsk spidskommen
½ dl olivenolie
½ dl appelsinsaft
½ dl salte peanuts
et lille knips cayennepeber eller chili
salt og peber
evt. lidt citronsaft
Skær guleroden i stave og løgene i kvarte. Læg dem i et ildfast fad eller på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time. Put grøntsagerne i en blender sammen med spidskommen, olivenolie, appelsinsaft, chili eller cayennepeber samt peanuts og blend det til en jævn masse. Smag din gulerodscreme til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
Note: En blød og lækker gulerodscreme, der er let at smøre på. Hvis du gerne vil have en mere fast gulerodscreme, så hold lidt igen med appelsinsaften eller olivenolien – eller put flere nødder i, når du er i gang med at blende cremen.