Grove brunchboller
Dagens opskrift er på grove brunchboller, som jeg bagte i aftes. De kom med på arbejde i dag, da vi skulle spise morgenmad med vores nye kollega. Yoghurten i dejen gør, at bollerne lettere holder sig friske til dagen efter, for ellers er det meste bagværk jo bedst lige efter bagning.
Opskriften er fra ‘Amos Store Bagebog 2’, som er et fund til de penge.
Grove brunchboller
12-15 stk.
350 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
50 g havregryn
½ dl rapsolie
1 dl yoghurt naturel
1½ dl vand
1 æg
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
Bland yoghurt og lunt vand, og opløs gæren deri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, til den er ensartet. Lad den hæve, lunt og tildækket, i ca. 30 minutter. Slå dejen sammen og tril den ud til en pølse. Skær den i stykker, der formes som boller, og sæt dem på en bageplade. Lad dem hæve i ca. 20 minutter.
Pensl de grove brunchboller med lidt yoghurt og drys med fuldkornshvedemel. Bag dem i 12-15 minutter på midterste rille ved 220 grader.
Note: Dette er gode mættende boller. De kan sagtens bruges til en frokost eller en skovtur, og du kan selvfølgelig også tilføje lidt sesamfrø eller hakkede nødder, hvis du gerne vil have endnu flere fibre i.
Men apropos kogebøger. I lørdags hulkede jeg af grin. Mens jeg læste en kogebog…. og det sker ikke så tit. Faktisk er det nok første gang i mit liv, hvilket gemalen også bemærkede. Da jeg så begyndte at læse passager op fra den, måtte han også overgive sig.
Jeg havde netop modtaget ‘Anarkistens Ægte Kogebog’, som er en guldgrube af opskrifter, tips og sarkastiske bemærkninger. What’s not to like? Jeg elsker den lille kogebog (med spiralryg – det er altså praktisk!) og kan varmt anbefale den.
Dine kolleger er altså ret heldige, vil jeg bare lige sige.
Ps. Har købt græskar. Det er din skyld 😉
jeg er glad for at jeg ikke er den eneste der sad og græd af grin over den bog 😀 den er fantastisk. De ser super gode ud de boller 🙂 havde slet ikke opdaget at de var i amos bagebog 2
Foodfanatic – uh, tak 🙂
Jeg påtager mig gerne skylden for græskarret – jeg ærgrer mig bare lidt over, at jeg ikke får procenter! 😀
Linebine – jep! God underholdningsværdi og inspirationskilde! Jeg glæder mig til at afprøve opskrifterne 🙂
Jeg havde oprindeligt tænkt mig at lave nogle andre, men så opdagede jeg denne bolleopskrift, og da jeg foretrækker boller med fibre i, så skyndte jeg mig at lave disse i stedet 😉
Kan da godt sende dig et stykke, men mon ikke det bliver en smule slattens efter en tur gennem Post Danmark 😉
Uh, det lyder spændende med en kogebog, der får en til at hulke af grin 🙂 Og så synes jeg lige som Line at dine kolleger er utroligt heldige!
Jeg må hellere se at få købt den kogebog 🙂
De ser lækre ud de boller, jeg må vist hellere komme lidt mere igang med den kogebog…….
Mange hilsner
Birthe
Foodfanatic – hehe, du har ret! Jeg må vente, til du åbner en restaurant 😉
Madame – den kan varmt anbefales! Der er både grin og guf! Dog ingen billeder, men opskrifterne ser rigtig spændende ud!
Gad vide, om man kan skrive bagningen på sit cv…? 😀
NYBH – ja! Den er altså god… selvfølgelig er der en del 'banale' opskrifter i, men der er også mange spændende, og der er rigtig mange, jeg ser frem til at prøve!
Uh, jeg er så spændt på at læse i den. Jeg ser frem til fredag hvor jeg får den overrakt af forfatteren selv 🙂
Og jeg glæder mig som et lille barn til at komme til at bage 'min' kage.
Hvor har du købt Amo bogen?
Klidmoster – glæd dig! Den er lige så fantastisk som Sifs blog 🙂
Jeg købte bagebogen i Fakta, men det skulle også gerne være at finde i bl.a. Føtex og Bilka. Sig til, hvis du ikke kan finde den i nærheden af, hvor du bor – så kigger jeg efter, om der stadig er nogen tilbage i de lokale butikker 🙂
jeg rendte på AMO's bagebøger i Superbest i går 🙂
Linebine – hehe – en af de første butikker, der fik prygl i fødevareskandalen, var en Superbest her i byen, så der har jeg ikke været i lang tid 😀
der ligger tilfældigvis en superbest ved Bioggrafen i aalborg 😉 så så den lige da jeg var inde og proviantere cola til “zombieland”