Grønne asparges i skinkesvøb
Den anden dag kom jeg hjem fra arbejde og havde absolut ikke lyst til at lave mad. Det sker heldigvis meget sjældent, og da ‘fastfood’ betyder ‘mindst en time til du modtager bestillingen’ her i byen, så fristede den løsning ikke. I stedet priste jeg mig lykkelig for månedens benspænd, så jeg havde endnu et incitament til at klare madlavningen hurtigt, og i løbet af 19 minutter fremtryllede jeg denne enkle, velsmagende og sunde ret med grønne asparges.
Grønne asparges i svøb på et leje af fuldkornspasta
2 personer
250 g grønne asparges
ca. 80 g lufttørret skinke
fuldkornspasta til to personer
salt
lidt olivenolie
½ dl mandler
Sæt en elkedel over med vand. Knæk imens ‘foden’ af hver af de grønne asparges og læg alle asparges i et ildfast fad. Hæld det kogende vand over og lad dem passe sig selv. Hæld vand i en lille kasserolle og bring det i kog. Hak imens mandlerne groft. Hæld salt og pasta i kasserollen og lad det koge. Lige inden pastaen er færdig, hælder du vandet fra de grønne asparges og deler dem i to bundter, som du omvikler med skinke. Hæld vandet fra pastaen, hæld lunkent vand over, hæld vandet fra igen og vend så lidt olivenolie i pastaen. Fordel pastaen på to tallerkner, læg et bundt grønne asparges på hver og drys med hakkede mandler. Dryp evt. lidt olivenolie over.
Tilberedningstid: 19 minutter.
Note: Det er en supersimpel ret, som oven i købet ikke er særlig stressende at lave – og så smagte den ganske frisk og sommerlig.
Ser det for mig … at du sætter stopuret igang, ræser rundt i køkkenet, indtil du efter 19 minutter slår på uret og noterer tiden ;D
Ser dejligt ud!
Haha, denne gang tog jeg det stille og roligt, men flere af de tidligere retter er næsten lavet under løb 😀
Ja, hehe – der burde næsten være decimaler på 😉
Nu skal I to ikke blive for kække 😀
Hej
Er vild med asparges. Tak fordi du deler denne lækre lette ret. Og spændende at læse om dit benspænd. Sjov ide 🙂
Selv tak – håber du kan bruge det. Jeg elsker grønne asparges, så det er bare om at guffe løs i øjeblikket 🙂
Uhmm, det ser godt ud. Jeg elsker asparges 🙂
Mange hilsner
Birthe
Det kan jeg også, så de kommer med i en del retter for tiden 🙂
Årh, elsker bare den her opskrift. Aspargs er jo genialt. Har jo lige haft en uge i den offentlige sygehuskøkken (uff…) så har bare savnet god fiberrig kost med rare råvarere. Åbenbart en sjældenhed!!!
Inviterer du snart 😉 Ku godt bruge lidt go’ mad 🙂
Loui
I så fald bliver det gemalen, der skal lave det til dig – jeg har overarbejde de kommende dage 😀
Det ser superlækkert ud 🙂 Lige noget for mig, når det skal gå hurtigt. Her er vi lidt pjattede med de hvide asparges, man kan få i øjeblikket.
Ha’ en god søndag, Piskeris!
De hvide får vi også spist en del af i disse uger – sæsonen er jo desværre ret kort 🙂