Grøn aspargessuppe

Grøn aspargessuppe

Jeg forbinder egentlig mest aspargessuppe med suppe lavet på hvide asparges, men man kan jo sagtens lave aspargessuppe på grønne asparges, så det gjorde jeg i dag. Jeg kombinerede nogle fine små grønne asparges, jeg købte i Torvehallerne i går, med nogle mediumstore asparges, jeg købte i supermarkedet i weekenden. Jeg har lidt svært ved at finde grønne danske asparges i år – gad vide, om sæsonen er dårlig pga. vejret?

Grøn aspargessuppe kan laves på mange måder. Jeg har set en del, som laver det på hønsebouillon, men da jeg ville lave en vegetarvenlig udgave, brugte jeg i stedet vand og krydderier. Samtidig valgte jeg at blende mine asparges og beholde grøntsagsfibrene i suppen. Det gør den lidt mere grov og rustik, men til gengæld går intet af aspargesene til spilde.

Vær obs på, at den vægt, der er noteret under asparges i opskriften, er vægten af asparges, når foden ER knækket af – dvs. du skal bruge mere end 150 g grønne asparges til denne aspargessuppe, da du skal knække den nederste, grove del af, inden du begynder på madlavningen.

Grøn aspargessuppe

forret til 2 personer

150 g grønne asparges (uden fod)
et lille løg, hakket
en god klat smør
2 dl vand
tre små friske timiankviste
2-3 limeblade
ca. ½ dl fløde
citronsaft
salt og peber

Skær aspargeshovederne af og læg dem i en lille skål. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække, mens du laver suppen. Svits løgternene i små i en gryde ved mediumvarme et minuts tid. Skær imens dine asparges i mindre stykker og hæld dem i gryden. Lad det simre i nogle minutter og rør jævnligt i det. Tilsæt vand, timian og limeblade og lad det simre i nogle minutter, indtil aspargesene er møre. Tag limeblade og timian op af gryden (medmindre du gerne vil blende dem i suppen – det vil jeg dog fraråde mht. limebladene) og blend indholdet til en jævn aspargessuppe. Smag til med fløde, citronsaft, salt og peber. Hæld din aspargessuppe i to skåle. Lad aspargestoppene dryppe af, inden du fordeler dem i de to skåle med aspargessuppe. Dryp gerne lidt olivenolie over – jeg brugte en dejlig citron-olivenolie, som mine svigerforældre havde med hjem fra ferie for nylig.

Servér med det samme.

Note: Mild og dejlig aspargessuppe, der får et frisk touch af limebladene og citronsaften. Selv suppeskeptikeren, jeg er gift med, så ud til at nyde den.



3 thoughts on “Grøn aspargessuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *