Grillede rosenkålsspyd
Vejret er lidt ustadigt for tiden (og alt, alt for gråt), men det lykkedes mig at lave grillede rosenkålsspyd i sidste uge en dag, hvor det ikke regnede! Ja, det er de små sejre i livet, man skal fejre… eller… Det var i øvrigt samme dag, hvor jeg også lavede røget brie.
Rosenkål har en størrelse, der gør dem perfekte til at sætte på et grillspyd, så det måtte jeg naturligvis prøve. Hvis du gerne vil have dem 100% møre og ikke ønsker at grille dem i længere tid, så kan overveje at koge dem i 8-10 minutter, inden du giver dem en tur på grillen.
Jeg ville dog gerne have, at de stadig havde noget bid, så jeg brugte dem i rå udgave.
Grillede rosenkålsspyd
6-8 rosenkål per spyd
lidt olivenolie
lidt friskrevet hård ost – for eksempel Vesterhavsost
evt. 2 strimler bacon
Skyl rosenkålene og dup dem tørre. Stik den på et grillspyd. Jeg brugte et af metal. Det kan være svært at bruge et af træ, da rosenkålene er hårde at stikke i, men hvis du vil gøre forsøget, så husk at lade dine træspyd trække i vand i en halv time inden brug.
Du kan vælge at sno to strimler bacon mellem rosenkålene, når du sætter dem på spyddet.
Læg dit rosenkålsspyd på grillen ved indirekte varme og steg dem i ca. en halv time. Husk at vende dem et par gange undervejs. På dette tidspunkt skulle de gerne have lidt bid stadigvæk.
Hæld lidt olivenolie over dit rosenkålsspyd inden servering og riv også gerne lidt lækker ost over.
Note: Grillede rosenkålsspyd er lette at lave, og så ser det også festligt ud, når man servere dem. Kålene er lette at trække af spyddet med en gaffel, men husk endelig, at du ikke skal tage fat i metalspyddet med fingrene).
Skøn idé! Vi bør bruge rosenkål meget mere – de er både sunde og dekorative. Vi vil prøve din opskrift, som lyder meget lækker 🙂
Ja, de er desværre lidt oversete. Men de er skønne at bruge, så længe de ikke er overkogte 🙂